HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. április 25-én

  1. Az előttünk álló hét folyamán, szombaton megkezdődik az idei évben is május hónapja, ami a Boldogságos Szent Szűznek szentelt időszak. Ilyenkor a májusi litániával, májusi ájtatossággal köszöntjük égi Édesanyánkat. Az idei esztendőben a májusi ájtatosságot egyenlőre nem a Plébániatemplomunkban végezzük el a járvány miatt, hanem a Kápolnában, legalábbis az előttünk álló két hét folyamán biztosan. Hétköznaponként tehát a Kápolnában imádkozzuk, énekeljük a májusi litániát, ahová hívunk és várunk Mindenkit.
  2. A holnapi naptól kezdődően a hétköznapi szentmiséket a Kápolnában végezzük el, hiszen a járványhelyzet enyhülni látszik. Mivel van ózongenerátorunk is, így nyugodt szívvel vehetünk részt hétköznaponként a szentmiséken. A kezdési időpontok megegyeznek a Plébániatemplomban lévő miserenddel. Kérek mindenkit, hozzon magával a Kápolnába is még szájmaszkot.
  3. Vasárnaponként továbbra is a szabadban lesznek még a szentmisék, május közepéig biztosan. Ha nem tudunk kint, a Közösségi Ház udvarán misézni, akkor közvetítjük a vasárnapi szentmisét a szokott módon.
  4. Szombaton van május hónap első szombatja, így aznap a szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be.
  5. Jövő vasárnap van május hónap elsővasárnapja, így a délelőtt 11-kor kezdődő mise végén megtartjuk szentségimádásunkat, ahogyan volt ez ebben a hónapban, áprilisban is. A titokmegáldás és a titokváltás a szokott módon, formában lesz, akár kültéri, akár közvetített formájú a mise.
  6. Miserend (2021. 04. 26-05. 02):

KÁPOLNA (Wesselényi u.)

    HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

    KEDD, 17.30: Makó Sándor ✝ évf. nm.

    SZERDA, 7.30: ✝ Béla áldozópapért nm.

    CSÜTÖRTÖK, 7.30: Gyermek gyógyulásáért nm.

    PÉNTEK, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

    SZOMBAT, 7.30: Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm

VASÁRNAP (Bocskai u.): 11.00. Szentmise Közösségi Házunk udvarán, rossz idő esetén on-line formában közvetítve.

  1. Most a búzaszentelés következik, amelyet a Templomon kívül, itt a Közösségi Ház udvarán fogunk elvégezni. Mindez a következőképpen történik: Miután elénekeltük a Mindenszentek litániáját, a négy égtáj felé fordulva elvégezzük a szertartást, majd a végén a pap áldást ad, és az áldás után mindenki vihet haza otthonába a megszentelt búzából. A szertartásunk tehát a búzaszenteléssel fejeződik majd be.

2021-04-25
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás