HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. augusztus 15-én

  1. Az előttünk álló héten, pénteken van augusztus 20-a, vagyis Szent István Király főünnepe, aki Magyarország fővédőszentje. Az ünnep délelőttjén két szentmise lesz itt a Plébániatemplomban, amely reggel 8-kor és délelőtt 10.00-kor kezdődik. Aznap, tehát pénteken, az este folyamán lesz a városi ünnepség a szabadtéri színpadnál, amely este 8-kor (20.00) kezdődik, és ennek az ünnepségnek a keretében megáldjuk, megszenteljük az új kenyeret. A program szerint este 8.10-kor (20.10) kerül majd sor a kenyérszentelésre, a kenyérmegáldásra. Ide is tisztelettel hívunk és szeretettel várunk mindenkit.
  2. Az elmúlt két hét folyamán összesen 260.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Németh Gáborné, valamint három olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját. Továbbra is várjuk Híveink adományait erre a célra.
  3. Az elvégzendő munkákkal kapcsolatban szeretném néhány mondatban tájékoztatni a Híveink közül azokat, akikben kétség, netán ellenállás, vagy közömbösség, közöny érzése alakult volna ki ezen munkákkal kapcsolatban. A templom jobb oldalán, a hirdetőtábla mögött látható az az igen megviselt állapotban lévő faanyag maradvány, amit a sisak, a templomsüveg lebontása során leengedtek a toronyból. Finoman szólva is igen veszélyes állapotú volt már, egyháziasan fogalmazva, csupán csak az imádság tartotta egybe, ezért szükségessé vált immáron a teljes csere. Bízom benne, hogy a kételkedő, közömbös testvéreink is végre elfogadják és belátják, hogy nagyon időszerű, mi több, szükséges, amit most éppen cselekszünk.
  4. Házassági hirdetés:

ERCSE TAMÁS, rk. vall. Db. szül. nőtlen ifjú feleségül veszi

STEMLER BOGLÁRKA rk. vall. mezőkövesdi szül. hajadont. Hirdetve 2X.

YANNICK PIESSENS(Belga)rk. vall. Lokereni szül. nőtlen ifjú feleségül veszi

SZABÓ GYÖRGYI rk. vall. Db. szül. hajadont. Hirdetve 2X.

Aki bármilyen akadályt tudna a fiatal párokról, kérem, jelezze a Plébániahivatalban.

  1. Miserend (2021. 08. 16-08. 22.):

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

SZERDA, 7.30: ✝ Máriáért nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Élő családért nm.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.): PÉNTEK, SZENT ISTVÁN KIRÁLY

8.00: Szentmise;10.00: Szentmise; 20.00: városi ünnepség, kenyérszenteléssel

SZOMBAT, 7.30: Mónika, Teréz, Péter gyógyulásáért nm.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                        10.00: Szentmise


2021-08-15
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás