HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. április 24-én

  1. Amint mindannyian látjuk, elkészült a templomunk udvarán lévő kereszt is. Hálásan köszönöm meg mindazoknak a munkáját és segítségét, akik szívükön viselték keresztünk újjáépítését, felújítását. Ezzel összefüggésben szeretném tájékoztatni a híveket arról, hogy az előttünk álló hónap, azaz május folyamán két olyan munkamenet lesz még, ami a hétköznapi szentmisék bemutatásának a helyét is befolyásolja. A sekrestye belső festése, és a külső térburkolás miatt hétköznaponként a szentmiséinket a kápolnában fogjuk majd bemutatni. Ezek időpontjáról, vagyis mikor kezdődőnek, és az időtartamáról, tehát a hosszúságáról később, de időben fogom a híveket tájékoztatni.
  2. Az előttünk álló héten, szerdán, azaz április 27-én tartja a berettyóújfalui esperesi kerület tavaszi gyűlését, ami itt, helyen, tehát nálunk kerül megrendezésre. A délelőtt 1/2 10-kor kezdődő szentmisével kezdjük a gyűlésünket, majd a plébánián folytatjuk, ahol a Szentatya a papságról szóló, a papsághoz intézett beszédét elemezzük. Éppen ezért aznap, tehát szerdán csak ez az egy mise lesz fél 10-kor, a reggel fél 8-kor kezdődő így most kivételesen elmarad, másrészt hívjuk és várjuk a híveket erre az ünnepi, fél 10-kor kezdődő szentmisére.
  3. Jövő vasárnap van május hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, megtartjuk szentségimádásunkat, majd pedig a titokváltás következik.
  4. Jövő vasárnap, mint már mondottam, megkezdődik az idei évben is május hónapja, ami a Boldogságos Szent Szűznek szentelt időszak. Ilyenkor a májusi litániával, májusi ájtatossággal köszöntjük égi Édesanyánkat. A májusi ájtatosságot hétköznaponként a szentmisék után, vasárnap pedig a 10-kor kezdődő misét követően énekeljük majd el, hiszen egyelőre vasárnap még nincs esti szentmise. Ezekre a Máriát köszöntő imákra is hívunk és várunk mindenkit.
  5. Miserend (2022. 04. 25-05. 01.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: József és Margit ✝ szülőkért nm.

SZERDA, 9.30: Makó Sándor ✝ évf. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Hálaadó mise

PÉNTEK, 7.30: Krisztina ✝ édesanya lelki üdvéért nm.

SZOMBAT, 7.30: Gyera Jánosné, Ágnes ✝ 6 hetes mise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás, titokváltás

                   10.00: Szentmise, litánia

  1. Búzaszentelési szertartás. Jó idő esetén a közösségi házunk udvarán, rossz idő esetén a templomban. Mindkét esetben a hívek az egész szertartás alatt állnak. A bevezető ének után következik a mindenszentek litániája. A litánia elején a sekrestyében lila színű palástot veszek fel, majd a litánia végén, a termény megáldása előtt és után a kinti szertartás esetén négy evangéliumot olvasunk a négy égtáj felé fordulva, a benti esetében csak egy evangéliumot olvasunk fel, tehát nem kell a négy égtáj felé fordulni. Miután megáldottam és szenteltvízzel meghintettem a friss vetést, a szentmise befejező áldásával ér véget a szertartásunk. A mise befejező énekét követően vihetünk haza a megszentelt búzából otthonainkba.

2022-04-24
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás