HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. december 18-án

  1. Ismételten megköszönöm kedves híveink közül mindazoknak a fáradtságát és áldozatát, akik részt vettek a hét folyamán is a hajnali szentmiséken. Hála Istennek szép számmal voltunk jelen ezeken a kora reggeli miséken. Továbbra is hívjuk és várjuk híveinket a hajnali szentmisékre péntekkel, december 23-val bezárólag.
  2. Tegnap és tegnapelőtt megtartottuk adventi lelkigyakorlatunkat. Ezen a két napon összesen 45.410.- ft. gyűlt össze a hívek perselyadományából. 50.000.- ft-ot adtam oda az atyának, és nagyon köszönte a közösen eltöltött két estét. Szeretném jó magam is megköszönni mindenkinek a jelenlétét és a perselyadományát. Isten áldása kísérje mindannyiuk életét és családját.
  3. A hét folyamán összesen 19.000.- ft.- gyűlt össze a hívek adományából a karácsonyi virágokra, templomunk karácsonyi díszítésére. Szintén hálával köszönöm meg mindenkinek az adományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra. Továbbra is várjuk a kedves testvérek adományait erre a célra.
  4. Amint már korábban hirdettem, egyházközségünkben karácsony előtt a betegek gyóntatása szerdán lesz a kora délutáni órákban, 13-16 óra között. Csak azokat a betegeket fogom felkeresni, akiknek a rokonsága, vagy ő maga kéri, és akár személyesen, akár telefonon egyeztetünk a betegellátásról. Kérem tehát a rokonokat, hogy az előttünk álló napok folyamán keressenek, ha még ez idáig nem tették meg, és egyeztessünk az esetleges betegellátásról.
  5. Mához egy hétre, jövő vasárnap ünnepeljük Jézus Krisztus születését, Karácsony szent ünnepét, amely kötelező, parancsolt főünnep. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Az előttünk álló héten, pénteken reggel mutatjuk be az idei adventben az utolsó hajnali szentmisét, és ezen a napon, tehát december 23-án, pénteken díszítjük fel a templomot, a fenyőfákat, vagyis ünneplőbe öltöztetjük Isten Házát, ahogyan volt ez a korábbi években is. Éppen ezért pénteken délelőtt 10 órától kezdjük ezt a közös munkát. Tisztelettel hívjuk és várjuk a férfiakat, az asszonyokat, fiatalokat ide a templomba, vagyis mindazokat, akik szívesen segítenek ebben a közös díszítésben, munkában itt, az Isten Házában.

- Másnap, azaz szombaton van december 24-e, Karácsony Vigíliája, Szent Este. Ekkor emlékezik egyházunk Jézus születésére az éjféli misével, amely szombaton éjjel 24.00-kor kezdődik, előtte pedig 23.30-kor karácsony éjszakáját köszöntjük azzal az emlékezéssel, amelynek keretében szeretnénk átadni olyan lelki ajándékot minden hívünknek, amellyel ráhangolódunk az éjszakai, a születés szentmiséjére.

- Vasárnap, Karácsony ünnepén szentmiséink a szokott időben kezdődnek, azaz reggel 8-kor a pásztorok miséje és délelőtt 10-kor az ünnepi szentmise, itt a Plébániatemplomban. Karácsony ünnepének, tehát az éjféli mise és az ünnepi misék perselyadományát a papnevelés céljára fordítjuk. Kérem a híveket, így adakozzunk a perselybe.

  1. Miserend (2022. 12. 19-12. 25.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 6.00: Magdolna gyógyulásáért nagymise.

SZERDA, 6.00: Szentmise.

CSÜTÖRTÖK, 6.00: Szentmise.

PÉNTEK, 6.00: Szentmise.

SZOMBAT, KARÁCSONY VIGÍLIÁJA 

           23.30: A Születés éjszakáját köszöntő emlékezés, lelki ajándék

       24.00: Éjféli mise    

VASÁRNAP: KARÁCSONY ÜNNEPE

                   8.00: Pásztorok miséje

                   10.00: Ünnepi szentmise


2022-12-18
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás