HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. áprili 9-én

  1. A nagyböjti időszak folyamán összegyűlt tartósélelmiszer adományokat nagycsütörtökön adtam át egyházmegyénk karitász igazgatójának. Hálás szívvel köszönte meg és el is juttatta a rászorultakhoz. Jó magam is hálával köszönöm meg híveink ezen jellegű adományait. Istenünk áldása kísérje minden adakozó család életét, mindennapjait.
  2. Lelkigyakorlatunk estéin összesen 68.960.- ft. gyűlt össze a hívek perselyadományából. Ebből az összegből 60.000.- ft-ot fogadott el az atya, amit hálával köszönt meg. Az összeg többi részét pedig templomunk húsvéti díszítésére adta. Jó magam is megköszönöm egyrészt a perselyadományokat, másrészt pedig azt, hogy részt vettünk akár egy, akár több estén is ezen a közös húsvéti felkészülésünkön. Isten áldása kísérje mindannyiunk életét.
  3. A nagyhét folyamán 18.960.- ft., a nagyböjti időszak alatt pedig 183.460.- ft. gyűlt össze híveink adományából a húsvéti virágokra, a templom húsvéti díszítésére. Templomunkban található, látható virágokért 169.500.- ft-ot fizettünk ki. Hálásan köszönöm meg mindenkinek erre a célra szánt adományát, és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra.
  4. Holnap, Húsvéthétfőn szentmiséink a szokott időben kezdődnek itt a plébániatemplomban, azaz reggel 8.00-kor és délelőtt 10.00-kor.
  5. Holnapután, azaz kedden nem lesz sem szentmise, sem pedig bibliaóra, csak rózsafüzér imádság. Kérem híveink megértését.
  6. Szeretném megköszönni azoknak a felnőtteknek és fiataloknak az áldozatát, szolgálatát, akik a virágvasárnappal kezdődő nagyhét folyamán segítettek, akár templomunk takarításában, akár a passió felelevenítésében, akár a szertartásokhoz kötődő, fűződő egyéb tevékenységekben. Isten áldása kísérje életüket és családjukat.
  7. A hétköznapi misék helyét illetően szeretném a híveket arról tájékoztatni, hogy keddtől kezdődően továbbra is a Kápolnában lesznek bemutatva, mivel elég szeszélyes formában indult az április hónapunk. Reményeink szerint a pápalátogatást követően, májustól kezdve szeretnénk visszatérni ide, a plébániatemplomba a hétköznapi szentmisékkel is. Erről is időben fogom a híveket tájékoztatni. Tehát hétköznaponként a Kápolnában lesznek a szertartások.
  8. Örömmel jelzem már most a kedves híveknek, hogy templombúcsúi ünnepünket az idén, június 25-én, vasárnap tartjuk meg, kicsit több mint két hónap múlva. A búcsúi, ünnepi szentmise bemutatására és Szent László király méltatására Dr. Kuminetz Géza atyát, a PPKE rektorát kértem meg, hívtam el ide, a szoboszlói egyházközségbe. Azért jelzem ezt már előre, mert minden egyházközségnek, így nekünk is, a búcsúi ünnepünk, védőszentünknek az ünnepe a legfontosabb helyi ünnep. Kérek mindenkit, igyekezzünk úgy alakítani, tervezni teendőinket, hogy együtt, közösen tudjunk és akarjunk imádkozni, hálát adni, mennyei közbenjárását kérni Szent László királynak. Nagy szeretettel és tisztelettel hívunk mindenkit erre a számunkra igen fontos ünnepre is. Reméljük, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg templombúcsúi közös hálaadó ünnepségünket. Természetesen minderről később, de időben fogom a híveket bővebben tájékoztatni.
  9. Miserend (2023. 04. 10-16.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÚSVÉTHÉTFŐ: 8.00: Szentmise; 

                          10.00: Szentmise

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

KEDD, 7.30: Rózsafüzér ima

SZERDA, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nagymise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Élő családért nagymise

PÉNTEK, 7.30: Kálmán és Erzsébet ✝szülőkért nagymise

SZOMBAT, 7.30: Terézia ✝édesanyáért nagymise 6. évf.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise

  1. Most a mise befejező áldása után elénekeljük a három himnuszt, aztán pedig megáldom a húsvéti ételeket a szokott formában.

2023-04-09
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás