HunEngDeuPln
háttér
 

Koronavírussal kapcsolatos információk

Kedves Testvérek, Kedves Hívek!

2021. november 2.

Tekintettel a koronavírus-járvány ismét fokozódó terjedésére, a ránk bízottakért viselt felelősség tudatában az alábbi rendelkezéseket léptetem hatályba templomainkban 2021. november 3-tól visszavonásig.

Kérem a papság és a hívek részéről a fertőzés további terjedésének megelőzésére hozott rendelkezéseim lelkiismeretes betartását.

A Boldogságos Szűz Mária, Szent József és Szent László király, egyházmegyénk védőszentje közbenjárását kérve, imádkozzunk gyermeki bizalommal és teljes reménységgel a járvány megszűnéséért hazánkban és a világban!

Debrecen, 2021. november 2.

Főpásztori áldással:

Palánki Ferenc, s. k.
debrecen-nyíregyházi
megyéspüspök


2021. október 24.

Közlemény

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége október 11-én, a COVID-19-járvány negyedik hulláma megfékezése ügyében kiadott felhívásának ismeretében és összhangban az Egri Érseki Tartomány főpásztora, S.E.R. Dr. Ternyák Csaba érsek úr közleményével, az alábbi felhívással fordulok Papjaimhoz és Híveimhez:

A vírusfertőzés további terjedésének megakadályozása és egészségünk megőrzése érdekében a szentmiséken, különféle templomi imaalkalmakon és más közösségi összejöveteleinken ismét használjunk maszkot, és továbbra is gondosan tartsuk be a kézfertőtlenítés gyakorlatát!

Kérek mindenkit, hogy a vírusfertőzés, influenza, vagy egyéb megfázásos betegség tüneteivel senki ne jöjjön szentmisére, és ne vegyen részt templomi imaalkalmakon.

Főpásztori áldással:

Debrecen, 2021. október 23.

Palánki Ferenc, s. k.
debrecen-nyíregyházi
megyéspüspök

A püspök atya rendelkezése itt olvasható