HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020. augusztus 30-án

  1. Az előttünk álló héten van szeptember hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek majd, ahogyan volt ez a járvány előtti időszakban. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig a délelőtti órákban meglátogatom egyházközségünk betegeit ott, ahol és amennyiben ez lehetséges. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be, azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

  1. A már korábban is meghirdetett szentkúti hálaadó zarándoklattal kapcsolatban szeretném az alábbiakat hirdetni:

- A szentkúti kegyhely vezetése nagyon készül a Kisboldogasszony napi búcsúra, amely szeptember 05-én, szombaton; 06-án, vasárnap; és 08-án, kedden lesz. Minderről tegnap, szombaton egyeztettem velük telefonon.

- Nagyon valószínű, hogy ezt a búcsút megtartják, ami természetesen a szabadban lesz, és mi, a szombati, a szeptember 05-én történő ünnepi szertartásba kapcsolódunk majd be.

- Éppen ezért szombaton, reggel 6-kor indulunk innen a Templomtól, így kérem azokat a zarándokokat, akik jönnek velünk, hogy reggel 3/4-ed 6-ra jöjjünk ide, mert szeretnénk pontosan indulni. Az esti órákban, azaz 18.00 óra körül várható a visszaérkezésünk, szintén ide a Templomhoz.

- A szentkúti zarándoklat útiköltsége 4.000.- ft/fő. Jelentkezni lehet még személyesen a plébánián az útiköltség befizetésével együtt az előttünk álló héten csütörtökkel bezárólag. Hívjuk és várjuk a Kedves Zarándoktestvérteket erre a hálaadó, szentkúti búcsúra.

- Annak, aki nem óhajt bármilyen okból részt venni ezen a zarándoklaton, a már befizetett útiköltségét visszatérítjük.

- Ebből adódóan, az előttünk álló héten, szombaton reggel a szentmise helyett csak rózsafüzér ima lesz a Templomban, és az elsőszombati miseszándékot egy héttel később fogjuk most kivételesen elvégezni.

  1. Jövő vasárnap van szeptember hónap elsővasárnapja, így itt, a Plébániatemplomban a reggel 8-kor kezdődő mise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, majd a tanév kezdetén szentségimádásunkat az eredményes szellemi-lelki munkáért ajánljuk fel, azt követően pedig titokcsere lesz.
  1. Az előttünk álló héten megkezdődik az új iskolai tanév és ezzel együtt a hitoktatás is. Az ezzel összefüggő dolgokról az előttünk álló időszakban, szeptember hónap folyamán fogom bővebben tájékoztatni a Kedves Híveket.
  1. Ezzel kapcsolatban jelzem, hogy mához két hétre, azaz szeptember 13-án, vasárnap lesz itt, a Plébániatemplomban a templomi Veni Sancte, amelynek keretében kérjük a Szentlélek segítségét, kegyelmét az új iskolai évre, valamint megáldom diákjainkat, szüleiket, nagyszüleiket, tanáraikat a reggel 8-kor és a délelőtt 10-kor kezdődő szentmisék keretében, feltéve, ha semmi rendkívüli esemény nem jön közbe.
  1. Az előttünk álló héten, csütörtökön két szentmise lesz templomunkban, mert másnap, pénteken házasságkötési szertartást végzünk itt a templomban.
  1. Miserend (2020. 08. 31-09. 06.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Hálaadó mise

SZERDA, 7.30: Szabó Gáborné, Julianna ✝ 6 hetes mise

CSÜTÖRTÖK, 16.00: Vadász László-Bolgár Réka ifjú párért nászmise

                      17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: Rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: Rózsafüzér ima

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás, titokváltás

                   10.00: Szentmise

KÁPOLNA,   19.00: Szentmise


2020-08-30
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás