HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020 szeptember 6-án

1. A hitoktatással kapcsolatban szeretném az alábbiakról tájékoztatni a Híveket:

- Főpásztorunk a nyár közepén, a nyár végén olyan rendelkezést hozott, amelynek értelmében 1 fővel hittancsoport nem indítható, vagyis 1 fő számára hittanóra nem tartható sem iskolában, sem plébánián.

- Mivel ezen a vidéken inkább református vallásúak az emberek, és mi, katolikusok igen nagy kisebbségben vagyunk, így ez azt kívánja meg, azt jelenti, hogy az előttünk álló időszakban át kell szerveznünk, át kell alakítanunk a hitoktatásunkat, amely bizonyosan hosszabb időt vesz majd igénybe.

- Egyházközségünk főállású hitoktatója, Sándorné, Erőss Hajnal augusztus utolsó napjaiban közölte velem, hogy felmond, mert jobb ajánlatot kapott. Megköszönjük eddigi munkáját, amit a hitoktatásban végzett, és kívánjuk Neki, hogy Isten áldása kísérje további munkáját és életét.

- A hitoktatás átalakítása két irányú lesz. Egyrészt az iskolákban törekszünk arra, hogy több évfolyamot is összevonjanak, így már 6-8 fő is lehet egy-egy csoportban. Erre az összevonásra több iskolában is hajlandóság mutatkozik. Másrészt lassan-lassan vissza kell majd állítani a plébániai hittanórákat, hiszen további szigorítások is várhatóak ezen a területen.

- A szentségkiszolgáltatással, az elsőáldozással és a bérmálkozással kapcsolatban jelzem, hogy amíg a helyzet bizonytalan, addig nem egyszerű a felkészítés annál is inkább, mert Főpásztorunk az idei év összes tavaszi és őszi bérmálásait felfüggesztette, illetve a jövő évre helyezte át. Egy kis türelmet kérek itt is az érintettektől.

- Az idei tanévtől kezdődően igyekszek jelen lenni minden iskolában és részt vállalni a hitoktatási munkában. Nem lehetetlen az idei évben sem, hogy ismét át kell majd térni a digitális oktatásra. Készüljünk erre is.

- Jövő vasárnap van a Veni Sancte, vagyis a plébániai tanévnyitó mise, amelyben most inkább azért imádkozzunk, hogy ez a világjárvány enyhüljön, és szűnjön meg, és minél tovább tudják oktatni, képezni a diákokat az oktatási intézményekben. Ezért kérjük majd a Szentlélek áldását és kegyelmét.

2. Holnapután, azaz kedden van Kisboldogasszony ünnepe, így ünnepi szentmisénk este 6-kor (18.00) kezdődik a Plébániatemplomban.
3. Az előttünk álló héten, pénteken a szentmise a Kápolnában este fél 6-kor (17.30) kezdődik, ami nászmise, mert másnap esküvő van a Plébániatemplomban.
4. Miserend:

PLÉBÁNIATEMPLOM:

     HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima  

     KEDD, KISBOLDOGASSZONY: 18.00: ünnepi szentmise

KÁPOLNA:

     SZERDA, 7.30: Barbély Kálmán ✝ nm.

     CSÜTÖRTÖK, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nm.

     PÉNTEK, 17.30: Lovas Lajos-Szilágyi Amanda ifjú párért nászmise

     SZOMBAT, 7.30: Élő családért nm.

VASÁRNAP: 10.00: Szabadtéri szentmise, Közösségi Házunk udvarán


2020-09-06
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás