HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020 szeptember 27-én

  1. Minden esztendőben Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepét követő vasárnap tarjuk meg a "Péterfillérek" gyűjtést. Ezzel a gyűjtéssel, ezzel az összeggel járul hozzá a világegyház a Római Pápa, a Szent Szék kiadásaihoz. Mivel erre a gyűjtésre az idei évben nem kerülhetett sor a járvány miatt, ezért a Szentatya úgy rendelkezett, hogy ezt a gyűjtést október hónap első vasárnapján, vagyis mához egy hétre tartsuk meg. Jövő vasárnap tehát erre a célra fordítjuk a perselyadományt. Kérem a Híveket, így adakozzanak majd jövő vasárnap szentmisénken a perselybe.
  2. Az előttünk álló héten van október hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek majd, ahogyan volt ez a járvány előtti időszakban. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig a délelőtti órákban meglátogatom egyházközségünk betegeit ott, ahol és amennyiben ez lehetséges, vagyis a Szociális Otthonok kivételével. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be, azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van október hónap elsővasárnapja, így itt, a szentmise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, majd elvégezzük szentségimádásunkat, azt követően pedig titokcsere lesz.
  2. Miserend (2020. 09. 28-10. 04):

HÉTFŐ: 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: ✝Béla áldozópapért nm.

SZERDA, 7.30: ✝Istvánért nm.

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: Rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

VASÁRNAP: 10.00: Szabadtéri szentmise, Közösségi Házunk belső udvarán


2020-09-27
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás