HunEngDeuPln
háttér
 

Tájékoztatás 2020 Október

Az MKPK járványügyi közleménye alapján Egyházmegyénk Főpásztora, Palánki Ferenc püspök úr szigorításokat rendelt el egyházmegyénk területén az egyházi szertartásokkal kapcsolatban. Éppen ezért a hajdúszoboszlói Római Katolikus Templomban (Bocskai u. 4.) 2020. október 18-tól kezdődően vasárnaponként 3 szentmisét mutatunk be, reggel 8.00-kor, délelőtt 10.00-kor, és este 6-kor (18.00). A Kápolnában (Wesselényi u. 1/b) vasárnaponként az előttünk álló időszakban nem lesz szentmise.

Mivel Templomunk belseje kicsi, így az alábbiak betartását kérjük a helybeli, és az ide érkező Hívektől:

- A vasárnap reggel 8-kor kezdődő misére a helybeli, idősebb Híveinket várjuk, ha vannak kísérőik, velük együtt őket is.

- A vasárnap délelőtt 10-kor kezdődő szentmisére elsősorban az itt pihenő vendégeinket várjuk, a helyi hívek közül keveset.

- A vasárnap este 6-kor (18.00) kezdődő szentmisére pedig a fiatalabbakat, fiatalabb családokat várjuk.

- A szájmaszk használata kötelező a Templomban, így kérünk mindenkit, hogy hozzon magával saját szájmaszkot, és a belépés előtt vegyük fel.

- Az ajtóban kézfertőtlenítés történik majd, ám aki szeretne, hozzon magával saját kézfertőtlenítőt.

- Híveink elosztása és a Templomba történő belépés megkönnyítése érdekében 3 különböző színű laminált belépőkártyát készítünk. A piros a reggel 8-kor, a fehér a délelőtt 10-kor, a zöld pedig az este 6-kor (18.00) kezdődő szentmisékre szól.

- A Templom ajtóban segítők állnak majd, egyházközségünk Képviselői, akik ha szükséges elvégzik a kézfertőtlenítést és elveszik a kártyákat.

- A vasárnapi misére szóló különböző színű kártyákat előző napon, tehát szombaton fogjuk elhelyezni Templomunk előterében. Délelőtt 9 és este 6 (18.00) óra közötti időszakban lehet majd elhozni ezeket a kártyákat.

- Kérek mindenkit, hogy jöjjünk majd és annyit vigyünk el, valamint olyan színűt, amennyien jövünk az adott misére, mert így tudjuk az előírt létszámot egészségünk megóvása érdekében betartani, hiszen 50-55 személytől többen nem lehetünk egy szentmisén a távolságtartás miatt. Ha mégis többen lennénk, akkor megkérjük a későn jövőket, hogy vagy maradjanak az ajtóban, illetve a Templomon kívül, vagy jöjjenek el egy másik misére.

- Továbbá kérem azt is, hogy vigyázzunk ezekre a kártyákra, ne hagyjuk el, ne hagyjuk otthon, figyeljünk arra is, hogy a megfelelő színűt válasszuk ki.

- A templomi padokba ülőpárnákat helyezünk el, amelyek mutatják majd azt, hogy hol kell helyet foglalnunk. Kérek mindenkit, ide üljünk le és ne vigyük ide-oda a párnákat.

- Mindezek a szabályok azért vannak, hogy hitünk gyakorlása, a misén való részvétel ne veszélyeztesse egészségünket, és ebben a járványhelyzetben is méltóan tudjunk ünnepelni Üdvözítőnk társaságában.

Hétköznaponként a Kápolnában (Wesselényi u. 1/b) mutatjuk be a szentmiséket, amelyek kezdési időpontja megegyezik a Plébániatemplom hétköznapi miserendjével:

- HÉTFŐ: 7.30: RÓZSAFÜZÉR IMA

- KEDD:17.30: SZENTMISE

- SZERDA: 7.30: SZENTMISE

- CSÜTÖRTÖK: 7.30: SZENTMISE

- PÉNTEK: 7.30: SZENTMISE

- SZOMBAT: 7.30: SZENTMISE

A Plébániahivatal (Bocskai u. 1) elérhetőségei:

Tel: 06-52/270-079;    mobil: 06-30/44-53-447


2020-10-31
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás