HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. április 4-én

  1. A nagyhét folyamán 4.000.- ft, az egész nagyböjti időben pedig összesen 110.500.- ft. gyűlt össze a Hívek adományából a húsvéti virágokra, Templomunk húsvéti díszítésére. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra.
  2. Az előttünk álló időszakkal kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni a Kedves Híveket:

- A jelenleg is fennálló vírushelyzet és az abból adódó világi és egyházi rendelkezések miatt, mindig csak egy héttel előre tervezünk.

- Ez pedig azt jelenti, hogy egyenlőre nem marad más, mint a szabadtéri szertartás a Közösségi Ház udvarán, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, vagy pedig a digitális világ, vagyis a számítástechnika, az informatika eszközeit kell használnunk.

- Elsősorban tehát vasárnaponként közösségben, nyilvánosan mutatjuk be a szentmiséket, azonban ha az időjárás közbe szól, akkor on-line formában közvetítjük. Ezt a közvetítést a honlapunkon keresztül tudjuk elérni úgy, ahogyan eddig is tettük. Igyekszünk a szertartások előtt időben tájékoztatni a híveket a szentmise bemutatásának módjáról szintén úgy, ahogyan ez eddig is volt, a honlapunkon keresztül, tehát a miserend fülre kattintva kiválasztjuk az aktuális miserendet, itt olvasható a szertartás módja, azaz személyes, vagy közvetített formában.

- A vasárnapi szentmisék kezdési időpontja egyenlőre marad a délelőtt 11.00 óra, pontosan azért, mert addigra már jobban felmelegszik a levegő. Amennyiben mégsem lehet a szentmisét bemutatni nyilvánosan, mert az időjárás nem engedi, akkor ugyanebben az időpontban közvetítjük, tehát az on-line formátumú közvetítés is délelőtt 11-kor kezdődik majd.

- A fentiekben akkor lehet változás, ha a járványhelyzet enyhülése következtében a világi és az egyházi törvények erre lehetőséget biztosítanak. Erről időben fogom a híveket tájékoztatni.

- A hétköznapi szentmiséket egyedül mutatom be a Kápolnában hétköznaponként hétfő kivételével, mint magánmiséket, ahogyan volt ez az elmúlt időszakban is. Aki szeretne misét mondatni élkőkért, holtakért, családtagjaiért, az természetesen megteheti, de csak ebben a formában, vagyis nyilvánosan nem, csak magánmiseként lehetséges. Kérem, hogy mobiltelefonon keressenek ez ügyben és a részleteket egyeztetjük majd, ugyanúgy az esetleges temetésekkel kapcsolatban is.

- Az elmúlt időszakhoz hasonlóan, most is működik egy on-line imacsoportot egyházközségünkben, vagyis közösen rózsafüzér-imádságot imádkozunk hétköznap esténként úgy, hogy a legtöbb esetben, nemcsak hallhatjuk, hanem láthatjuk is egymást.

- Ezt a közös imát tovább folytatjuk, és természetesen hívunk és várunk mindenkit ezekre a közös ima-találkozásokra, amelyek az előttünk álló héttől kezdődően hétköznap esténként immáron 7-kor (19.00) kezdődnek majd. Csatlakozni lehet a honlapunkon keresztül ehhez az imádkozó közösséghez. Hívunk és várunk mindenkit, aki szeretne digitális közösségben együtt imádkozni a hétköznapi, esti órákban.

- Igyekszünk azon lenni, hogy ebben a fura helyzetben is támogassuk híveinket. Egyenlőre ennyit tudunk most tenni annak érdekében, hogy segítsük a kedves híveket hitük gyakorlásában, annak megőrzésében.

- Természetesen mindenkitől türelmet, jó szándékot, alkalmazkodást, segítőkészséget, együtt gondolkodást, végül kitartást kérek és nem pedig az ellenkezőjét. Reméljük, hogy nemsokára visszatérhet az életünk a normális mederbe.

  1. Mivel április hónapban az elsőcsütörtök, az elsőpéntek, az elsőszombat és az elsővasárnap Húsvét ünnepével egybe esett, így az előttünk álló héten végezzük el az ilyenkor szokásos miseszándékokat, szertartásokat. Jövő vasárnap tehát megáldom a Rózsafüzér-társulat titkait a szentmisén és azt követően megtartjuk szentségimádásunkat akkor is, ha nyilvánosan, közösen, akkor is, ha közvetített formában mutatjuk be a vasárnapi szentmisét.
  2. A korábbi vasárnapokhoz hasonlóan, a mai napon és holnap is 14.00-17.00 között, tehát délután 2-5 között Templomunk nyitva lesz az egyéni imádság számára. Várunk tehát mindenkit ide az Isten Házába erre a csendes, egyéni imára.
  3. Miserend (2021. 04. 05-04. 11):

HÚSVÉTHÉTFŐ: 11.00: Szentmise

KEDD, 19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

SZERDA, Egy szándékra, kismamáért nm.

              19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

CSÜTÖRTÖK, Papjainkért, papi hivatásokért nm.

              19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

PÉNTEK, A Rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

               19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

SZOMBAT, A Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

                19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

VASÁRNAP: 11.00: Szentmise

  1. Most, a mise befejező áldása után, elénekeljük a három himnuszt, hiszen Húsvét ünnepe van.

2021-04-04
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás