HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. április 11-én

  1. Egyházmegyénk Főpásztora, Palánki Ferenc püspök úr úgy döntött, hogy a mai naptól, azaz április 11-től kezdődően új rendelkezést léptet hatályba. A rendelkezés részletei ITT olvashatóak, ez pedig számunkra a következőt jelenti:

- Ahogyan ma egy hete, a Húsvétvasárnap közvetített szentmise végén hirdettem, ezt most is megismétlem: az előttünk álló időszakban, itt a szabadban, Közösségi Házunk udvarán lesznek a vasárnapi szentmisék átmenetleg, hiszen Főpásztorunk nemcsak az előbb említett rendelkezésében nagyon ajánlja, hanem személyes találkozásunk alkalmával is mindezt megerősítette, sőt kérte.

- Ezek a vasárnapi, szabadtéri szentmisék délelőtt 11-kor kezdődnek majd április hónap folyamán. Amennyiben nem lehetséges a kültéri, a szabadban bemutatott szentmise, akkor on-line formában közvetítjük. A közvetített mise is délelőtt 11-kor kezdődik. A vasárnapi szentmise módjáról, vagyis arról, hogy nyilvános, közös formában, VAGY közvetített módon vehetünk részt rajta, egyházközségünk honlapján tájékozódhatunk az adott vasárnap reggelén. Kérek mindenkit, hogy honlapunkon, a miserend menüben, az aktuális miserendre kattintva tájékozódjunk az aznapi szertartásról legkésőbb fél 10-ig (9.30).

- A nyilvános, közös szertartások esetében, a személyes részvételkor szükséges, hogy az előírásokat kövessük, és tartsuk be, vagyis mindenki hozzon magával maszkot, amely eltakarja az orrunkat és a szájunkat, a nem egy háztartásban élők tartsák meg egymástól a szükséges, legalább 1,5-2 méteres távolságot és hozzunk magunkkal kézfertőtlenítőt is.

- A hétköznapi szentmisék tekintetében egyenlőre marad a hívek nélküli magánmise a Kápolnában, legalábbis az előttünk álló hét folyamán, addig, amíg az általános iskolák meg nem nyílnak. Jövő vasárnap erről, tehát a hétköznapi szentmisékről is, fogom a híveket tájékoztatni.

- A tavalyi évhez hasonlóan, most is igyekszünk fokozatosan visszatérni előbb a Kápolnába hétköznaponként, majd pedig a Plébániatemplomba vasárnaponként. A visszatérés természetesen a mindenkori járványhelyzettől és a rendelkezésektől függ.

- Az a szándék vezet bennünket, hogy híveink egészségük tekintetében is biztonságban érezhessék magukat. A jelen helyzetben, a nyilvános, közös szentmisék vonatkozásában pedig a szabadban, a kűltéren bemutatott szentmise a legbiztonságosabb. Mivel nekünk van rá lehetőségünk, így élünk ezzel a lehetőséggel, ha az időjárás is engedi.

- Összességében azt mondhatjuk, hogy mindig csak egy héttel tekintünk előre addig, amíg a helyzet nem lesz stabilabb, egyre biztosabb. Éppen ezért ismételten kérem a hívek megértését és főleg mindenkinek a türelmét.

  1. Miserend (2021. 04. 12-04. 18.):

HÉTFŐ, 19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

KEDD, Katalin halvafekvőért nm.

           19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

SZERDA, Krisztina gyógyulásáért nm

           19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

CSÜTÖRTÖK, Barbély Kálmán és felesége Erzsébet ✝ nm.

           19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

PÉNTEK, A járványban szenvedőkért nm.

           19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

SZOMBAT, Teréz ✝ édesanyáért 4. évf. nm.

           19.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

VASÁRNAP: 11.00: Szentmise


2021-04-11
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás