HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. augusztus 29-én

  1. Mint mindannyian tudjuk, jövő vasárnap veszi kezdetét a fővárosunkban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Kérem mindazokat, akik regisztráltak, jelentkeztek a Kongresszus bármilyen eseményére, akár egyénileg, akár csoportosan, a Kongresszus honlapján tájékozódjanak az esedékes programokról, azok helyszínéről, kezdési időpontjairól, valamint az oda-és visszautazás lehetőségeiről, mivel plébániai, egyházközségi formában, tehát csoportosan nem szerveztünk utazást a Kongresszusra. Áldott készülődést kívánok Mindenkinek.
  2. Az elmúlt két hét folyamán összesen 200.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Tanner Gyula, Czike Gáborné, Molnár László, valamint kettő olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját. Tájékoztatásként szeretném hirdetni, hogy eddig 2.457.000.- ft gyűlt össze adományokból, leginkább a híveinktől, de vendégek is adakoztak templomunk külső felújítására. Továbbra is várjuk Híveink adományait erre a célra.
  3. Az előttünk álló héten van szeptember hónap elsőcsütörtökje elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig a délelőtti órákban meglátogatom egyházközségünk betegeit. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be és azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van szeptember hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő szentmise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, majd megtartjuk szentségimádásunkat és azt követően lesz szokott formában a titokváltás.
  2. Miserend (2021. 08. 30-09. 05.):

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Szeifert Ferencné, Katalin ✝ temetési mise

SZERDA, 7.30: Egy szándékra nm.

CSÜTÖRTÖK,17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: A rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: A tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás, titokváltás

                   10.00: Szentmise


2021-08-29
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás