HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. szeptember 5-én

  1. Mint mindannyian tudjuk, a mai napon veszi kezdetét fővárosunkban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelynek a nyitó, ünnepi szentmiséjén lesz az elsőáldozás. Egyházközségünkből négy (4) gyermek veszi magához első alkalommal a legméltóságosabb Oltáriszentséget, vagyis ott lesznek elsőáldozók. Kérem a híveket, imádkozzunk értük. Ugyanakkor az áldozás utáni kongresszusi imát ma és még a jövő vasárnap imádkozzuk, vagyis a jövő vasárnappal ez a közös ima befejeződik.
  2. A napokban kezdetét vette az iskolai tanítás is, ezért lassan-lassan elkezdődik az iskolai és majdan a plébániai hittan is. Erről bővebben szeptember második felében fogok bővebben beszámolni. Ezzel összefüggésben jelzem, hogy mához két hétre, azaz szeptember 19-én lesz itt a Plébániatemplomban a templomi Veni Sancte, amelynek keretében kérjük a Szentlélek segítségét, kegyelmét az új iskolai évre, valamint megáldom diákjainkat, szüleiket, nagyszüleiket, tanáraikat a reggel 8-kor és a délelőtt 10-kor kezdődő szentmisék keretében, feltéve, ha semmi rendkívüli esemény nem jön közbe.
  3. A plébániai hittannal kapcsolatban jelzem, hogy szeptember hónap második felében elindul egyrészt a bérmálkozásra felkészítő hittan, amely már tavaly is esedékes lett volna, ám a vírushelyzet miatt vártunk egy évet, másrészt az ifjúsági hittan is.

A bérmálkozók számára szombaton délelőtt 10-tól kezdődik a hittan. Azok a fiatalok járulhatnak a bérmálás szentségéhez, akik megkeresztelkedtek, elsőáldozók voltak, igyekeztek hitüket gyakorolni és az általános iskola 8-dik osztályát megkezdték, vagy pedig már középiskolás korúak. A hittanórák helye: a Közösségi Házunk hittanterme. Természetesen a gyerekek szülei számára tartunk majd e hónap folyamán megbeszélést. Erről időben fogjuk értesíteni a szülőket. A bérmálkozási hittanra várjuk tehát a 8-dik osztályos és középiskolás korú fiatalokat.

Az ifjúsági hittan pedig pénteken este fél 6-kor (17.30) kezdődik majd, ahová középiskolás korú fiatalokat várunk, ahogyan volt ez a tavalyi és korábbi években is. Mindkét hittan szeptember második felében e hónap végén indul majd el. Erről is időben értesítem a híveket.

A felnőttek számára tartott bibliaóra, ami keddenként, az esti mise után volt, egyenlőre szeptember hónap folyamán még nem lesz. Októberben, a helyzettől, a körülményektől, az igénytől függően kezdődne, az építkezés miatt egyéként is a Kápolnában lenne megtartva a bibliaóra. Erről is később fogom tájékoztatni a híveket.

  1. Az előttünk álló héten, szerdán van szeptember 08., Kisboldogasszony ünnepe. Az ünnepi szentmise szerdán a KÁPOLÁBAN kezdődik majd este 6-kor (18.00).
  2. Miserend (2021. 09. 06-09. 12.):

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Krisztina gyógyulásáért nm.

SZERDA, KISBOLDOGASSZONY: 18.00: Ünnepi szentmise.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Hálaadó mise.

PÉNTEK, 7.30: ✝ Szülőkért és ✝ cstg. nm.

SZOMBAT, 7.30: A Végh és a Nagy család ✝ cstg. nm.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

               10.00: Szentmise


2021-09-05
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás