HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021 január 10-én

  1. A mai nappal véget ért Egyházunk liturgiája szerint a karácsonyi időszak, és a holnapi nappal pedig megkezdődik az évközi idő nagyböjt előtti része, vagyis a farsangi időszak. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Az idei évben ez az időszak február 16-ig, azaz húshagyó keddig tart, hiszen másnap, február 17-én van hamvazószerda, vagyis nagyböjt kezdete.

- Ez az időszak a bálozás, a mulatozás ideje, hiszen mi is ilyenkor szoktuk megrendezni Egyházközségünk farsangi bálját.

- Az idei évben, azaz 2021-ben ez a farsangi bál elmarad a fennálló vírushelyzet miatt, vagyis a hamvazószerda előtti szombaton most kivételesen nem lesz egyházközségi farsangi bál.

  1. Az egyházközségbe érkező katolikus újságokkal kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Sajnos az írott, nyomtatott sajtótermékek az utóbbi évtizedben teljesen háttérbe szorultak, mert helyettük a digitális világ került előtérbe, azaz interneten, "on-line" formában szinte minden elérhető, a katolikus újságok is, és ezeknek nincs akkora költsége.

- 5 féle újság érkezett az elmúlt években az egyházközségbe, amelyeknek egy jó része nem lett kifizetve, vagy azért, mert nem vették meg, vagy azért, mert nem a teljes összeget hagyták ott az újságos blokknál.

- Mindebből az következett, hogy minden évben legalább 100.000 forinttal, de inkább többel, ki kellett pótolni a kiadók felé befizetendő összeget, ezért február 01-től ezen változtatunk a következő képpen:

- Aki szeretné az 5 folyóirat közül bármelyiket, vagy akár többet is járatni, azt arra kérem, hogy az előttünk álló hét folyamán fizesse ki az újság, vagy újságok egy éves, de legalábbis az első félévi előfizetési díját, árát a plébánián, mert január 18-val kezdődő héten a folyóiratok példányszámát annyira csökkentjük le, amennyien megrendelték.

- Az előfizetési díjak, összegek a következők a 2021-es évre: az Új Ember: 16.200.- ft; az Adoremus:10.500.- ft; a Keresztény Élet: 13.000.- ft; az Új Misszió: 3.600.- ft; a Szív: 7.800.- ft.-ba kerül majd 2021-ben.

  1. Az ökumenikus imatalálkozásokkal kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Mivel a szokottól, vagyis a normálistól eltérő helyzetben vagyunk, így egy másik irányba indulunk el, ami azt jelenti, hogy egy másik módot kerestünk ahhoz, hogy ebbe az imaalkalmakba belekapcsolódjuk, vagyis most inkább megemlékezünk erről a kezdeményezésről, itt a saját Templomunkban és a saját Híveink közösségében.

- Az ökumené jövő vasárnap, január 17-én kezdődik, és két hét múlva, január 24-én fejeződik be, és ezt a két vasárnapot használjuk fel arra, hogy megemlékezzünk, belekapcsolódjunk a közös imákba, a következő képpen:

- Ezen a két vasárnapon, mind a 4 szentmisét a szokott formában mutatjuk be. Annyival egészítjük ki  ezt a 4 szentmisét, hogy a misék elején az imahétre szóló napok egy-egy rövid mottóját, szentírási idézetét felolvasom a hozzátartozó magyarázattal, majd a mise végéhez érkezve közösen elimádkozzuk az imanaphoz tartozó imádságunkat.

- Így legalább azok is megérezhetik ennek a kezdeményezésnek a jelentőségét, az ízét, akik korábban nem vettek részt semmilyen alkalmakon.

  1. Miserend (2021. 01. 11-01. 17.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Dávid Gábor ✝nagyszülőért és ✝ cstg. nm.

SZERDA, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Élő családért nm.

PÉNTEK, 7.30: Gyermek gyógyulásáért nm.

SZOMBAT, 7.30: Krisztina gyógyulásáért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise


2021-01-10
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás