HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021 január 31-én

  1. Amint mindannyian látjuk, a tegnapi nap folyamán, szombaton Templomunk karácsonyi díszítését lebontottuk. Szeretném megköszönni azoknak az asszonyoknak, férfiaknak, fiataljainknak a fáradtságát és áldozatát, akik ebben a munkában a segítségünkre voltak. Istenünk áldása kisérje életüket, munkájukat, családjukat.
  1. Holnapután, azaz kedden van február 02-a, vagyis Gyertyaszentelő Boldogasszony főünnepe. Ezen a napon Egyházunk gyertyát szentel. Mivel ez az ünnep most hétköznapra esik, így Vízkereszt ünnepéhez hasonlóan két ünnepi misét mutatunk be. Ezek a szentmisék reggel 8-kor és este 6-kor (18.00) fognak kezdődni. A gyertyák megáldását mindkét szentmise keretében elvégezzük, ezért kérem a Kedves Híveket, hogy hozzák el magukkal ide a Templomba mindkét szentmisére azokat a gyertyákat, amelyeket szeretnének megszenteltetni, megáldatni, és hagyjuk magunk mellett, a padokban gyertyáinkat. A szertartás kezdetén fogjuk meggyújtani a gyertyákat és égő gyertyákkal a kezünkben kezdődik majd mindkét ünnepi szentmise. Kérem a Híveket, hogy létszámunk szempontjából, olyan arányban, úgy vegyünk részt a két szentmisén, kedden, ahogyan vasárnaponként is szoktunk, tehát aki el tud jönni reggel 8-kor, az jöjjön el, hogy az esti misén se legyünk aránytalanul többen. Így készüljünk a kedden bemutatandó mindkét ünnepi szentmisére.
  1. Az előttünk álló héten, szerdán van Szt. Balázs püspök emléknapja, akinek a személyéhez kötődik a Balázs-áldás. Éppen ezért jövő vasárnap a misék után Balázs-áldást osztunk itt, a Plébániatemplomban.
  1. Az előttünk álló héten van február hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek majd, ahogyan volt ez a járvány előtti időszakban.

Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig egyházközségünk betegeinek meglátogatása a vírushelyzetre való tekintettel ebben a hónapban is elmarad. Kérem ezért a betegek és hozzátartozóik megértését. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be, majd azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van február hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise után megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, megtartjuk szentségimádásunkat, majd azt követően lesz szokott módon a titokváltás.
  1. Amint már az elmúlt két vasárnap is hirdettem, a mai napon egyházközségünk Képviselő-testülete számára gyűlés lesz a plébánián. Gyűlésünk ma délután 1/2 4-kor (15.30) kezdődik, amelyre a Testület minden tagját ismételten tisztelettel meghívom és várom.
  1. Miserend (2021. 02. 01-02. 07.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, GYERTYASZENTELŐ BOLDOGASSZONY FŐÜNNEPE

           8.00: Ünnepi szentmise, gyertyaszenteléssel

           18.00: Ünnepi szentmise, gyertyaszenteléssel

SZERDA, 7.30: A Barbély család ✝ cstg. nm.

               18.00: Berecz Istvánné, Ilona ✝ temetési mise

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: A rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: A Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás, titokváltás, Balázs-áldás

                    10.00: Szentmise, Balázs-áldás


2021-01-31
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás