HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. július 4-én

  1. Mindenekelőtt szeretném megköszönni egyházközségünk Hívei közül azoknak jelenlétét, ittlétét, akik az elmúlt vasárnap, a délutáni, templombúcsúi ünnepünkre eljöttek, részt vettek az ünnepi szertartáson, segítettek annak megszervezésében, fontosnak tartották azt, hogy itt a Templomban és a terített asztal mellett is, méltóan adhattunk hálát egyrészt Szent László királynak, Templomunk, egyházközségünk védőszentjének, másrészt pedig megtiszteltük imáinkkal, jelenlétünkkel az aranymisés atyát. Ugyanakkor bátorítunk mindenkit arra, hogy a jövőben intézze úgy a teendőit, legyen gondja arra, hogy egyházközségünk legnagyobb és legfontosabb ünnepén, templomunk búcsúján a többiekkel együtt tudjon hálát adni, imádkozni. Isten áldása kísérje mindazok életét, munkáját és családját, akik megtiszteltek jelenlétükkel.
  2. Az elmúlt két hét folyamán összesen 210.000.- ft. gyűlt össze templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Övz. Juhász Jánosné, Bekéné, Búzás Edit, valamint két olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját.
  3. Egyházmegyénk szokásos búcsúja, zarándoklata július 25-én, vasárnap, azaz mához három hétre lesz Máriapócson. A búcsúra szeretettel hívja és várja Főpásztorunk az egyházmegye híveit. Az ünnepi szentmise vasárnap délelőtt 11-kor kezdődik és a kora délutáni ünnepélyes litániával fejeződik be a zarándoklat. A búcsúi szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Böcskei László, a nagyváradi egyházmegye megyéspüspöke lesz. Bővebben, az előttünk álló vasárnapokon fogom a híveket erről a zarándoklatról tájékoztatni.
  4. Miserend (2021. 07. 05-07. 11):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Balla György és Erzsébet ✝ valamint élő cstg. nm.

SZERDA, 7.30: ✝ Szülőkért és ✝ cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Élő családért nm.

PÉNTEK, 7.30: Gyermek gyógyulásáért nm.

SZOMBAT, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise

  1. Most pedig, mivel elsővasárnap van, megáldom a rózsafüzér-társulati titkokat, elvégezzük szentségimádásunkat, majd titokváltás következik.

2021-07-04
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás