HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. július 11-én

  1. Ma egy hete országos gyűjtés volt a Szentszék javára, vagyis a "péterfillérek" gyűjtés. Összesen 51.595.- ft gyűlt össze a hívek perselyadományából erre a célra. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát, kérve Istenünk áldását minden adakozóra.
  2. Amint már ma egy hete is hirdettem, egyházmegyénk szokásos búcsúja, zarándoklata július 25-én, vasárnap, azaz mához kettő hétre lesz Máriapócson. Néhány információ, fontos tudnivaló a programról:

- A korábbi évekhez hasonlóan gyalogos zarándoklat is indul a máriapócsi búcsúra, amelyhez lehet csatlakozni különböző helyeken. Az útvonalról és a csatlakozási lehetőségről még egyenlőre nem kaptunk tájékoztatást.

- Már előző este, azaz július 24-én, szombaton az ottlévő hívekkel imavirrasztást tartanak az éjszaka folyamán a kegytemplomban.

- Másnap, azaz vasárnap reggel 9-tól délután fél 2-ig (13.30) folyamatos szentségimádás lesz a máriapócsi római katolikus templomban. Ezzel nyílik lehetőség a személyes adorációra, személyes imádságra a zarándoklat alatt.

- Az ünnepi, búcsúi szentmise délelőtt 11-kor kezdődőik, amelynek főcelebránsa és szónoka, Böcskei László nagyváradi megyéspüspök lesz.

- A búcsúi ünnep a délután 2-kor (14.00) kezdődő litániával ér majd véget.

- Főpásztorunk tisztelettel hívja és várja egyházmegyénk híveit erre az ünnepi alkalomra. Aki teheti, vegyen részt rajta, jó magam is erre buzdítok mindenkit.

  1. Az elmúlt hét folyamán összesen 275.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Pap Ervin, Martos Gézáné, valamint két olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját.
  2. Miserend (2021. 07. 12-07. 18.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Makó Sándor ✝ nm.

SZERDA, 7.30: Szentmise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Szentmise

PÉNTEK, 7.30: Szentmise

SZOMBAT, 7.30: Szentmise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00. Szentmise


2021-07-11
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás