HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. június 27-én

  1. Az MKPK rendelkezésének a felolvasása a további enyhítésekről.
  2. Holnap után, azaz kedden van június 29, amikor is egyházunk Szent Péter és Szent Pál apostolokat ünnepli. Ünnepi szentmisénk este 6-kor (18.00) kezdődik majd itt a Templomban.
  3. Ezzel az ünneppel összefüggésben szeretném hirdetni, hogy a szokásos "péterfillérek" gyűjtést a jövő vasárnap, Péter-Pál ünnepét követő vasárnapon tartja egyházunk. Ilyenkor a Szentszék javára gyűjtjük a szentmisék perselyadományát, ezért kérem a híveket, hogy így adakozzunk jövő vasárnap a szentmisék alatt a perselybe.
  4. Az előttünk álló héten van július hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja.

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek majd, ahogyan volt ez a járvány előtti időszakban. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig a délelőtti órákban meglátogatom egyházközségünk betegeit, ahol és amennyiben mód és lehetőség van rá. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be és azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton reggel pedig a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be a szentmisét.

  1. Jövő vasárnap van július hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, elvégezzük szokásos elsővasárnapi szentségimádásunkat, azt követően pedig titokváltás lesz.
  2. Miserend (2021. 06. 28-07. 04.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, PÉTER-PÁL ÜNNEPE: 18.00: Ünnepi szentmise

SZERDA, 7.30: ✝ Béla Áldozópapért nm.

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: Rózsafüzér-társulat élő ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: A Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise

  1. Most kivételesen a hirdetés végén imádkozzuk el a Bíboros atya imáját a járvány teljes megszűnésért, majd köszönetet mondunk András atyának a közös ünnepért, aranymisés áldásban részesülünk, azt követően elénekeljük a 3 himnuszt, végül a záróének következik. Ez alatt átvonulunk a plébániára, a templom ajtóban pedig aranymisés szentképeket fogunk osztani a hívek számára.

2021-06-27
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás

Kapcsolódó média

 
MKPK rendelkezés