HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. február 6-án

  1. Az előttünk álló héten, pénteken van február 11-e, azaz a Betegek Világnapja. Ehhez az ünnephez kötődően szoktuk kiszolgáltatni a betegek kenetét itt, templomunkban, a szentmisék keretében. A fennálló helyzetre való tekintettel, most ez a szentségkiszolgáltatás átmenetileg elmarad, vagyis ebben a hónapban, tehát februárban nem lesz a betegek kenete szentségének közösségi kiszolgáltatása itt a templomban. Véglegesen tehát nem marad el, hanem a tavasz vagy a nyár esetleg az ősz folyamán, amikor már valamelyest normalizálódni látszik a helyzet és nagyjából visszatér az életünk a szokott mederbe, és kevésbé lesznek korlátozások, akkor tartjuk meg ezt az ünnepi alkalmat. Erről időben fogom a Híveket tájékoztatni.
  2. Ma, mivel elsővasárnap van, megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, megtartjuk szentségimádásunkat, majd pedig titokváltás lesz a szokásos formában.
  3. A szentségimádást követően Balázs-áldást osztunk, amelynek a formája a következő: kérek mindenkit, aki még a hét folyamán nem kapta meg a Balázs-áldást, hogy jöjjünk ide az oltár elé és egyenként fogom megáldani a híveket. Az égő gyertya előtt megállunk, a fejére teszem a kezemet a híveknek és az áldó ima után pedig keresztet vetünk, majd visszamegyünk a helyünkre, vagy kimegyünk a templomból. A hívek áldása, a Balázs-áldás alatt közösen éneklünk.
  4. Miserend (2022. 02. 07-02. 13.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: A Czurkó és a Mijó család ✝ cstg. nm.

SZERDA, 7.30: István és Zoltán ✝ édesapákért és ✝ cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Irén és János ✝ nagyszülőkért nm.

PÉNTEK, 7.30: ✝ Valériáért nm.

SZOMBAT, 7.30: Dr. Bereczné, Dr. Hanzéros Ilona ✝ 1. évf. nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise


2022-02-06
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás