HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. január 30-án

  1. Amint mindannyian látjuk, a tegnapi nap folyamán, szombaton templomunk karácsonyi díszítését lebontottuk. Szeretném megköszönni azoknak az asszonyoknak, férfiaknak, fiataljainknak a fáradtságát, munkáját és áldozatát, akik ebben a tevékenységben a segítségünkre voltak. Istenünk áldása kisérje életüket, munkájukat, családjukat.
  2. Amint már az elmúlt két vasárnap is hirdettem, a mai napon, azaz január 30-án egyházközségünk képviselő-testülete számára gyűlés lesz a plébánián. Gyűlésünk tehát ma délután 3-kor (15.00) kezdődik, amelyre a Testület minden tagját ismételten tisztelettel meghívom és várom.
  3. Az előttünk álló héten, szerdán van február 02-a, vagyis Gyertyaszentelő Boldogasszony főünnepe. Ezen a napon egyházunk gyertyát szentel. Ünnepi szentmisénk este 6-kor (18.00) fog majd kezdődni. A gyertyák megáldását ennek a szentmisének a keretében végezzük el, ezért kérem a kedves híveket, hogy hozzák el magukkal ide a Templomba a szentmisére azokat a gyertyákat, amelyeket szeretnének megszenteltetni, megáldatni, és hagyjuk magunk mellett, a padokban gyertyáinkat. A szertartás kezdetén fogjuk meggyújtani a gyertyákat és égő gyertyákkal a kezünkben kezdődik majd az ünnepi szentmise a templomon belüli egyszerű körmenettel. Ilyen lélekkel készüljünk a szerdán bemutatandó ünnepi szentmisére.
  4. Az előttünk álló héten, csütörtökön van Szt. Balázs püspök emléknapja, akinek a személyéhez kötődik a Balázs-áldás. Éppen ezért aznap, csütörtökön és jövő vasárnap a misék után Balázs-áldást osztunk itt, a Plébániatemplomban.
  5. Az előttünk álló héten van február hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek majd, ahogyan volt ez a járvány előtti időszakban. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk.

- Pénteken pedig meglátogatom egyházközségünk azon betegeit, akiknél ez lehetséges a vírushelyzetre való tekintettel. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be, majd elénekeljük a Jézus Szíve litániát.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van február hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise után megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, megtartjuk szentségimádásunkat, majd azt követően lesz a Balázs-áldás, végül pedig szokott módon a titokváltás.
  2. Miserend (2022. 01. 31-02. 06.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 7.30: Tokody Béláné, Mária ✝ temetési mise

         17.30: ✝ László édesapa, nagyapa 35. évf. nm

SZERDA, GYERTYASZENTELŐ BOLDOGASSZONY FŐÜNNEPE

           18.00: Ünnepi szentmise, gyertyaszenteléssel, körmenettel

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm

PÉNTEK, 17.30: Rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: A Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás, titokváltás, Balázs-áldás

               10.00: Szentmise, Balázs-áldás


2022-01-30
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás