HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. január 9-én

  1. A mai nappal véget ért Egyházunk liturgiája szerint a karácsonyi időszak, a holnapi nappal pedig megkezdődik az évközi idő nagyböjt előtti része, vagyis a farsangi időszak. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Az idei évben ez az időszak március 01-ig, azaz húshagyó keddig tart, hiszen másnap, március 02-án van hamvazószerda, vagyis nagyböjt kezdete.

- Ez az időszak a bálozás, a mulatozás ideje, hiszen mi is ilyenkor szoktuk megrendezni Egyházközségünk farsangi bálját.

- Az idei évben, azaz 2022-ben ez a farsangi bál, a tavalyi évhez hasonlóan sajnos elmarad a fennálló vírushelyzet miatt, vagyis a hamvazószerda előtti szombaton kivételesen most sem lesz egyházközségi farsangi bál.

  1. Az ökumenikus imatalálkozásokkal kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Mivel a szokottól, vagyis a normálistól eltérő helyzetben vagyunk, így egy másik irányba indulunk el, ami azt jelenti, hogy egy másik módot keresünk ahhoz, hogy ebbe az imaalkalmakba belekapcsolódjuk, vagyis most inkább megemlékezünk erről a kezdeményezésről, itt a saját templomunkban és a saját híveink közösségében, vagyis csak lélekben kapcsolódunk össze, mint tavaly.

- Az ökumenikus imahét jövő vasárnap, január 16-án kezdődik, és két hét múlva, január 23-án fejeződik be, és ezt a két vasárnapot és a köztük lévő hétköznapokat használjuk fel arra, hogy megemlékezzünk, belekapcsolódjunk a közös imákba, a következő képpen:

- Ezen a két vasárnapon, és a hétköznapokon is minden szentmisét a szokott formában mutatunk be. Annyival egészítjük ki  ezeket a szentmiséket, hogy a misék elején az imahétre szóló napok egy-egy rövid mottóját, szentírási idézetét felolvasom a hozzátartozó magyarázattal, majd a mise végéhez érkezve közösen elimádkozzuk, elsősorban vasárnaponként, az imanaphoz tartozó imádságot.

- Így legalább azok is megérezhetik ennek a kezdeményezésnek a jelentőségét, az ízét, akik korábban nem vettek részt semmilyen imaalkalmakon.

  1. Az előttünk álló szinódus egyházmegyei szakaszában vagyunk, ahol az egyes egyházközségekben működő csoportok, egy-egy korosztály közös megbeszélése alapján töltünk ki olyan kérdőívet, amire a válaszokat az adott korosztály adja. A következő korosztály a fiatalok, vagyis a közép és a felsőoktatási intézményekben tanuló diákok lesznek. Az előttünk álló héten, szombaton, délelőtt 10-re várom a fiatalokat erre a közös megbeszélésre egyházközségünk hittantermébe.
  2. Miserend (2022. 01. 10-01. 16.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Vass József ✝ 1. évf. nm.

SZERDA, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Élő családért nm.

PÉNTEK, 7.30: Gyermek gyógyulásáért nm.

SZOMBAT, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                  10.00: Szentmise


2022-01-09
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás