HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. október 30-án

  1. Holnapután, kedden van november 01-je, azaz Mindenszentek főünnepe, amely kötelező, parancsolt főünnep, tehát a katolikusok számára súlyos, halálos bűn terhe alatt kötelező a szentmisén való részvétel. Ünnepi szentmisénk délelőtt 10.00-kor kezdődik, itt a plébániatemplomban. A temetői szertartás pedig 15.00-kor veszi kezdetét a temetőben lévő kereszt lábánál. A városszépítők által szervezett megemlékezés 17.00-kor kezdődik, amelyről bővebb információ a templomi hirdetőtáblán kifüggesztett plakáton, meghívón olvasható. Hívunk és várunk mindenkit ezen utóbbi megemlékezésre is.
  2. Az előttünk álló héten van november hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig meglátogatom egyházközségünk betegeit, az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be, azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van november hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, majd elvégezzük szentségimádásunkat, azt követően pedig titokcsere lesz.
  2. Néhány héttel korábban már tettem említést azokról az energiaár változásokról, amelyek igen kedvezőtlenül, érzékenyen érintik intézményeinket, főként templomunkat. Ezzel kapcsolatban szeretném még tájékoztatni a híveket az alábbiakról:

- Képviselőtestületünkkel a legutóbbi gyűlésünkön arról is döntöttünk, hogy az energiafelhasználás hatékonysága érdekében templomunk padlásán, vagyis a tető alatti részt, a boltíveket leszigeteljük, amivel szeretnénk a templomban lévő meleg levegő kiáramlását a lehető legkisebbre csökkenteni.

- Ha Isten segít bennünket és semmi rendkívüli esemény nem jön közbe, akkor az előttünk álló, utolsó őszi hónap folyamán, novemberben igyekszünk ezt a szigetelést megvalósítani, ezt a munkát elvégezni, amivel hozzájárulunk a templomi fűtés hatékonyabb használatához.

  1. Miserend (2022. 10. 31-11. 06.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, MINDENSZENTEK FŐÜNNEPE

          10.00: Ünnepi szentmise  

          15.00: Temetői szertartás

SZERDA. 7.30: A Joó család ✝cstg. nagymise

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nagymise

PÉNTEK, 17.30: Rózafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nagymise

SZOMBAT, 7.30: Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nagymise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás

                   10.00: Szentmise


2022-10-30
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás