HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. október 23-án

  1. Az elmúlt vasárnap a missziók javára történt országos gyűjtésünk alkalmával, egyházközségünkben 82.500.- ft. gyűlt össze erre a célra a hívek perselyadományából. Ezt az összeget, azaz 85.000.- ft-ot a hét elején adtam postára. Hálásan köszönöm meg mindenkinek a perselyadományát és Istenünk áldását kérem a jó szándékú adakozókra.
  2. Amint már az elmúlt vasárnap is hirdettem, az előttünk álló héten, kedden, október 25-én tartjuk az újonnan épülő szociális otthon alapkőletételi ünnepségét. Ezzel kapcsolatban tegnap, szombat délután egyeztettem a főpásztorral, és ennek nyomán az alábbiakról szeretném tájékoztatni híveinket:

- Helye: maga a szertartás a Kápolna mögött, az Arany János utcai telken lesz, ahol már megkezdődtek az építési munkák. Kérem a híveket, akik részt vesznek rajta, ide érkezzünk, itt gyülekezzünk.

- Időpontja: holnapután, kedden, délután 2-kor (14.00) veszi majd kezdetét a szertartás, amit egyházmegyénk főpásztora, Palánki Ferenc püspök atya végez.

- Az alapkőletétel összességében 30-40 percig tart majd, amelyen egyházi és világi személyek is mondanak köszöntőket, valamint a debreceni Szt. József Gimnázium diákjai is készülnek egy rövid műsorral.

- A szertartás alatt el fogunk helyezni egy időkapszulát is a helyszínen, amivel elindítjuk ennek az egyházi intézménynek a létét.

- Akár jó, akár rossz az időjárás, tehát mindegy, hogy napos, vagy szeles, hűvös, esős az idő, mindenképpen kint végezzük el, az építési területen, a szertartást.

- Főpásztorunk tisztelettel hív és vár mindenkit erre az eseményre, ám azt is kérte, hogy óvatosan közlekedjünk, sétáljunk a telken, hiszen építési területen vagyunk.

- Reméljük, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg ezt a keddi, alapkőletételi eseményt.

  1. Jövő vasárnap van október hónap utolsó vasárnapja, ami azt is jelenti, hogy áttérünk a téli időszámításra, vagyis egy órahosszával vissza kell majd állítani az óráinkat, tehát egy órával többet pihenhetünk. Kérem, ne feledkezzünk meg az óraátállításról szombaton, a késő esti órákban.
  2. Nemsokára megérkezünk Mindenszentek ünnepéhez. Ezen az ünnepen egyházunk megáldja, megszenteli az újonnan elkészült, vagy felújított síremlékeket. Kérem a hozzátartozókat, rokonokat, hogy jelezzék a plébánián az előttünk álló napokban, akik szeretnék, hogy megáldjam, megszenteljem elhunyt szerettük, rokonaik síremlékét városunk temetőjében.
  3. Miserend (2022. 10. 24-10. 30):

PLÉBÁNIATEMPLOM (BOCSKAI U.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD,17.30: Egy szándékra nagymise, bibliaóra.

SZERDA, 7.30: Hálaadó szentmise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Egy szándékra nagymise

PÉNTEK, 7.30: ✝Béla áldozópapért nagymise

SZOMBAT, 7.30: Solymosi család élő és ✝ cstg. nagymise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise;   10.00: Szentmise


2022-10-23
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás