HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. augusztus 13-án

  1. Holnapután, vagyis kedden van augusztus 15-e, Nagyboldogasszony főünnepe, amely, mint tudjuk, kötelező, parancsolt főünnep, vagyis minden katolikus számára súlyos, halálos bűn terhe alatt kötelező a szentmisén való részvétel. Mivel munkanap, így a szentmisék aznap, tehát kedden reggel 8-kor és este 6-kor (18.00) kezdődnek, itt a Plébániatemplomban. Sem lengyel nyelvű szentmise nem lesz és a Kápolnában sem lesz szentmise ezen az ünnepen ebben az évben.
  2. Mához egy hétre, azaz jövő vasárnap van augusztus 20-a, vagyis Szent István Király főünnepe, aki Magyarország fővédőszentje. Mivel az ünnep vasárnapra esik, így a szokott időben kezdődnek a szentmisék itt a Plébániatemplomban, vagyis reggel 8-kor és délelőtt 10-kor, a Kápolnában pedig este 7-kor (19.00). Aznap, jövő vasárnap az este folyamán rendezik meg a városi ünnepséget, benne a kenyérmegáldással, az új kenyér megszentelésével. Erről az ünnepi eseményről jövő vasárnap fogom bővebben tájékoztatni a híveket.
  3. A nyár elején, június elsővasárnapján már tettem arról említést, hogy ebben az évben két eseményt is megünneplünk, ami a papszenteléssel összefügg. 30 éve annak, hogy áldozópappá szenteltek és 10 éve annak, hogy ebben az egyházközségben látom el a lelkipásztori munkát. A hívek kérésére egyrészt már elzarándokoltunk hálaadásként Szentkútra, amely az első része volt közös ünneplésünknek, ugyanakkor itt, templomunkban is szeretnénk közösen hálát adni és köszönetet mondani a Jóistennek. Ez a hívek közösségen bemutatott hálaadó szentmise, amely második része az ünneplésünknek, mához két hétre, azaz augusztus 27-én lesz. Ezzel a hálaadó misével kapcsolatban szeretnék néhány mondatban tájékoztatást adni:

- Az ünnepi, hálaadó szentmise augusztus 27-én, vasárnap délelőtt 10-kor kezdődik. Ennek a részleteiről jövő vasárnap fogom bővebben tájékoztatni a kedves híveket.

- Az ünnepi szentmisét követően, ahogyan ezt már június elején is hirdettem, várunk mindenkit a közösségi házunkba, arra a közös agapéra, ahol a terített asztal mellett is folytatjuk majd a közös hálaadást.

- Szeretnénk tehát minden testvérünket, mindenkit vendégül látni, aki megtisztel bennünket jelenlétével és őszinte szívvel imádkozik és hálát ad ezen két fontos esemény kapcsán.

- Ugyanakkor azt is szeretném kérni, főleg az asszonyoktól, hogy aki tud, és szívesen teszi, kérem, hogy egy-egy tányér, tálca süteménnyel, akár édes süteménnyel, akár sós süteménnyel, esetleg különböző gyümölcsökkel, járuljon hozzá ehhez a két hét múlva esedékes, a terített asztal mellett közösen elfogyasztandó agapénkhoz.

- Szeretném tehát megerősíteni és megismételni a két hét múlva tartandó ünnepi szentmisénkre és az azt követő agapéra történő meghívást: tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk mindenkit ide, a templomba és a közösségi házunkba is.

- Reméljük, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg augusztus végi ünneplésünket, így a Mennyei Atyának is tetsző módon adunk, adhatunk hálát az elmúlt évek kegyelmeiért.

  1. Miserend (2023. 08. 14-20.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima.

KEDD, NAGYBOLDOGASSZONY, PARANCSOLT FŐÜNNEP

           8.00: Szentmise;

         18.00: Szentmise

SZERDA, 7.30: Gyermek gyógyulásáért nagymise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nagymise

PÉNTEK, 7.30: A Dobos család élő és ✝ cstg. nagymise

SZOMBAT, 7.30: ✝ Szülőkért és ✝ cstg. nagymise              

VASÁRNAP, SZENT ISTVÁN KIRÁLY FŐÜNNEPE:

            8.00: Szentmise

            10.00: Szentmise

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

VASÁRNAP: 19.00: Szentmise


2023-08-13
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás