HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. január 15-án

  1. Az ökumenikus imatalálkozásokkal kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Mivel a szokottól, vagyis a normálistól eltérő helyzetben vagyunk ismételten, így egy másik irányba indulunk el az idei évben is, ami azt jelenti, hogy most is megemlékezünk erről a kezdeményezésről, itt a saját templomunkban, a saját híveink közösségében, vagyis csak lélekben kapcsolódunk össze, az elmúlt két évhez hasonlóan.

- Az ökumenikus imahét a mai vasárnappal, január 15-ével kezdődik, és jövő héten vasárnap, január 22-én fejeződik be, és a jövő vasárnapot használjuk fel arra, hogy megemlékezzünk, belekapcsolódjunk a közös imákba, a következő képpen:

- Ezen a vasárnapon mindkét szentmisét a szokott formában mutatjuk be. Annyival egészítjük ki ezeket a szentmiséket, hogy a misék elején az imahétre szóló napok egy-egy rövid mottóját, szentírási idézetét felolvasom a hozzátartozó magyarázattal, majd a mise végéhez érkezve közösen elimádkozzuk jövő vasárnap az imanaphoz tartozó imádságot.

- Így legalább azok is megérezhetik ennek a kezdeményezésnek a jelentőségét, az ízét, akik korábban nem vettek részt semmilyen imaalkalmakon.

  1. Amint már ma egy, és ma két hete is hirdettem, úgy most is jelzem, hogy a mai napon, azaz január 15-én, vasárnap délután egyházközségünk képviselő-testülete számára gyűlés lesz a plébánián. Gyűlésünk délután 3-kor (15.00) kezdődik. Erre a gyűlésre a testület minden tagját tisztelettel meghívom és várom.
  2. Miserend (2023. 01. 16-01. 22.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Krisztina gyógyulásáért nagymise, bibliaóra.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

SZERDA, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nagymise.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nagymise

PÉNTEK, 7.30: Gyermek gyógyulásáért nagymise

SZOMBAT, 7.30: Élő családért nagymise.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                              10.00: Szentmise


2023-01-15
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás