HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. január 8-án

  1. A mai nappal véget ért Egyházunk liturgiája szerint a karácsonyi időszak, a holnapi nappal pedig megkezdődik az évközi idő nagyböjt előtti része, vagyis a farsangi időszak. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Az idei évben ez az időszak február 21-ig, azaz húshagyó keddig tart, hiszen másnap, február 22-én van hamvazószerda, vagyis nagyböjt kezdete.

- Ez az időszak a bálozás, a mulatozás ideje, hiszen mi is ilyenkor szoktuk megrendezni egyházközségünk farsangi bálját.

- Az idei évben, azaz 2023-ban ez a farsangi bál, a tavalyi évhez hasonlóan sajnos elmarad a fennálló gazdasági helyzet miatt, hiszen sorra zárnak be itt helyben is a különböző intézmények, köztük az az intézmény is, ahol meg szoktuk rendezni a bálunkat. Vagyis a hamvazószerda előtti szombaton, tehát a téli időszakban most sem lesz egyházközségi farsangi bál. Kérem a kedves hívek megértését.

  1. Szép szokás Vízkereszt ünnepe után a házak megszentelése, a családok megáldása. A korábbi évekhez hasonlóan a házszentelés lehetőséget ismét felkínálom a kedves testvéreknek. Szívesen elmegyek minden családhoz, ha úgy gondolják, hogy az év elején szeretnék, ha a helybeli római katolikus pap elvinné hozzájuk is Isten áldását, megszentelné családjukat, otthonukat. Kérem a kedves híveket, hogy az előttünk álló időszakban, egészen a farsangi idő végéig, a nagyböjt kezdetéig, jelezzék akár személyesen, akár telefonon házszentelési szándékukat, vagyis kérem, hogy egyeztessünk a házszentelés módját, időpontját és helyét illetően. Előre is nagyon köszönöm a jövőbeli meghívásokat.
  1. Mint mindannyian tudjuk, az elmúlt napokban volt nyugalmazott pápánk, XVI. Benedek pápa temetése. Főpásztorunk úgy rendelkezett, hogy szólaljanak meg érte a harangok és egy szentmise keretében emlékezzünk meg róla, mutassunk be egy szentmisét lelkiüdvéért. Az előttünk álló héten, csütörtökön a reggeli szentmisét nyugalmazott pápánkért fogjuk bemutatni és felajánlani.
  1. A holnapi nappal folytatódik az iskolai tanítás, így folytatódik a hitoktatás is. A hétfő reggeli rózsafüzér imával és a kedd esti szentmisével, valamint a bibliaórával kapcsolatban szeretném tájékoztatni a híveket arról, hogy ezek a szertartások, vagyis a hétfő reggeli rózsafüzér ima és a kedd esti mise a bibliaórával együtt a Kápolnában lesz megtartva a holnapi naptól kezdődően, egyenlőre egészen húsvétig, feltéve, ha semmi rendkívüli esemény nem jön közbe.
  1. Amint már ma egy hete is hirdettem, úgy most is jelzem, hogy mához egy hétre, azaz január 15-én, vasárnap délután egyházközségünk képviselő-testülete számára gyűlés lesz a plébánián. Gyűlésünk délután 3-kor (15.00) kezdődik. Erre a gyűlésre a testület minden tagját tisztelettel meghívom és várom. Reméljük, hogy összejövetelünket semmi rendkívüli esemény nem fogja megzavarni.
  1. Miserend (2023. 01. 09-01. 15.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: József ✝ 2. évf. nagymise, bibliaóra.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

SZERDA, 7.30: Mária és Imre ✝ szül. és ✝ Irén keresztanyáért nagymise.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: ✝ XVI. Benedek pápáért nagymise

PÉNTEK, 7.30: Élő családért nagymise

SZOMBAT, 7.30: Az Ercse család ✝cstg. nagymise.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise


2023-01-08
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás