HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. július 23-án

  1. Amint már ma egy hete is hirdettük, jövő vasárnap, azaz július 30-án tartja egyházmegyénk a szokásos búcsút Máriapócson. Ezzel összefüggésben az alábbiakról szeretnénk tájékoztatást adni a híveknek:

-Az ünnepi szentmise jövő vasárnap, július 30-án, Máriapócson, délelőtt 11-kor kezdődik, amelynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Felföldi László pécsi püspök lesz.

-Az ünnepi szentmise előtt már 10.15-től katekézist tartanak, amely felkészíti a híveket a búcsúi szentmisére.

-A búcsúi ünnepre gyalogos zarándoklat is indul Nyírbátorból, előző nap, július 29-én, tehát szombat délután, este. Ehhez a gyalogos zarándoklathoz is lehet csatlakozni, ide is várnak mindenkit.

-A búcsú napján, jövő vasárnap a máriapócsi római katolikus templomban, vagyis a kistemplomban egésznapos szentségimádási lehetőséget biztosítanak mindazok számára, akik szeretnének elcsöndesülni az Oltáriszentség előtt.

-Aznap, kora délután, a 14.00-kor kezdődő litániával ér majd véget a búcsúi ünnep. Ennek a litániának a keretében nyílik lehetőség arra, hogy az ott vásárolt kegytárgyakat megszenteltessük és megáldassuk.

-Egyházmegyei búcsúnk miatt jövő vasárnapi szentmisénk rendje változik. Ez azt jelenti, hogy az előttünk álló héten szombaton 19.00-kor kezdődik a vasárnap előesti szentmise, ezért másnap, vasárnap reggel 8. 00 órakor nem lesz szentmise, vasárnap délelőtt 10.00 órakor csak igeliturgiát végzünk. A Kápolnában a szokott időben 19.00 órakor kezdődik vasárnap este a szentmise. Mindez a hirdetőtáblánkon és a honlapunkon is megtalálható.

-Főpásztorunk tisztelettel hív és vár mindenkit erre az ünnepi alkalomra. Aki teheti, vegyen részt rajta. Bízunk benne, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg ezt a búcsúi ünnepet.

  1. Nagy öröm éri egyházközségünket, hiszen két hét múlva, augusztus 06-án, vasárnap ünnepélyes formában köszönthetjük majd körünkben az egyik újmisés atyát, mert elfogadta meghívásunkat, hogy primíciáját, elsőszentmiséjét, a hajdúszoboszlói templomban, vagyis közöttünk is bemutassa. A részletekről jövő vasárnap, július 30-án fogjuk a híveket bővebben tájékoztatni.
  2. Miserend (2023. 07. 24-30.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG:

7.30: Rózsafüzér ima

SZOMBAT:  19.00: Előesti mise

VASÁRNAP: 10:00:  Igeliturgia

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

VASÁRNAP: 19.00: Szentmise


2023-07-23
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás