HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. május 21-én

  1. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani azoknak a férfiaknak, fiúknak, asszonyoknak, akik a tegnapi nap folyamán segítettek a templomkertben és a plébánia udvarán a tavaszi munkákban, a gaznövényzet ritkításában, a kiszáradt fák kivágásában, összevágásában, valamint a keletkezett hulladék elszállításában. Istenünk áldása kísérje életület családtagjaikkal együtt. Köszönöm mindenkinek a munkáját, segítségét, áldozatát.
  1. A hét folyamán érkezett püspöki körlevélben rendelte el Főpásztorunk a teljesen megújított és újból kiadott római misekönyv hatályba lépését. Ez azt jelkenti, hogy a mi egyházmegyénkben a jövő vasárnaptól, pünkösd ünnepétől lép érvénybe ez a rendelkezés. Ez a hívek szempontjából azt jelenti, hogy többet kell majd állni a szentmiséken, mint eddig, vagyis most érkezünk el ahhoz, ami már sokkal korábban is érvényben volt más országokban. Konkrétan:

A szentmisén a hívek

álljanak

térdeljenek

üljenek

  1. Jövő vasárnap befejeződik a húsvéti időszak, hiszen mához egy hétre van Pünkösd ünnepe. Ezzel az ünneppel bezárul a húsvéti időszak és folytatódik az évközi idő. Ebben az időszakban, vagyis a Pünkösd utáni évközi időben, vasárnaponként és hétköznaponként emlékezünk meg Üdvözítőnk értünk vállalt nagy tetteiről, valamint szentjeinkről is.
  2. A Pünkösd ünnepét követő hétfő, vagyis a Pünkösdhétfő, a Szentatya rendelkezése alapján, a 2018-as évtől kezdődően a katolikus egyházban Mária ünnep. A Boldogságos Szűz Máriát, mint az Egyház Édesanyát köszöntjük. Ez az ünnep kötelező emléknap, és az ünnepi szentmisét fehér színű miseruhában mutatunk majd be holnaphoz egy hétre, azaz Pünkösdhétfőn.
  3. Az előttünk álló héten, kedden, holnapután fejeződik be ebben a tanévben a felnőttek számára tartott bibliaóra. Ez pedig azt jelenti, hogy a szokottól eltérően, azaz egy fél órával korábban kezdődik majd a kedd esti szentmise, vagyis délután 5-kor (17.00).
  4. Miserend (2023. 05. 22-28.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.00: Esztike, Juliska, Mariska, Zsazsa ✝nagymise, bibliaóra.

SZERDA, 7.30: Szentmise.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Szentmise

PÉNTEK, 7.30: Velenczei János ✝nagymise

SZOMBAT, 7.30: ✝Béla áldozópapért nagymise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                      10.00: Szentmise, májusi litánia

  1. Május hónap folyamán köznaponként a szentmisék után, vasárnap pedig a délelőtt 10-kor kezdődő szentmisét követően májusi litániát végzünk, amelyekre hívunk és várunk mindenkit.

2023-05-21
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás