HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. március 19-én

 

  1. A hét folyamán, néhány napja kaptunk egy kevés információt a pápalátogatással kapcsolatban. A következőket erősítette meg és kérte a Püspöki Kar és Főpásztorunk is:

- A Szentatya a magyar hívekkel április 30-án, vasárnap, Budapesten, a Kossuth téren bemutatandó szentmise keretében szeretne találkozni. A téren és a környező utcákban is a Pápa a pápamobillal, vagyis a kocsijával végig fog majd haladni a szentmise kezdete előtt. Az ünnepi szentmise 9.30-kor, fél 10-kor kezdődik majd. Ezek egyenlőre biztosnak tűnnek. A beléptetéssel, a helyek elfoglalásával és minden mással, ami ezekkel a gyakorlati dolgokkal összefügg később kapunk részletesebb, bővebb tájékoztatást.

- A Püspöki Kar és Főpásztorunk is kéri, hogy minél többen, minél több egyházközség vegyen részt ezen a pápai szentmisén. Éppen ezért szeretnénk autóbuszt is indítani innen, egyházközségünkből erre az ünnepi szentmisére, a fővárosba. Az útiköltség 6.000.- ft./ személyenként. Akik szeretnének autóbusszal jönni, kérem, jelentkezzenek a plébánián az útiköltség befizetésével az előttünk álló időszakban, hetek folyamán. Azért fontos az időben történő jelentkezés, hogy lássuk kell-e autóbusz, és ha igen, akkor milyen buszra, hány személyes, hány ülőhelyes, férőhelyes buszra van, lesz majd szükség. Várjuk tehát a hívek jelentkezését az előttünk álló hetek alatt, április közepéig.

  1. Az elmúlt hét folyamán összesen 62.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából a húsvéti virágokra, templomunk húsvéti díszítésére. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és Istenünk áldását kérem minden jószándékú adakozóra.
  2. Az előttünk álló héten, szerdán, március 22-én lesz az idei év tavaszán a berettyóújfalui esperesi kerület papsága számára a tavaszi papi gyűlés, melyet a szokottól eltérően, most Debrecenben a felújított Püspöki Székházban tartanak meg. Éppen ezért ezen a napon délelőtt sem személyesen, sem pedig telefonon nem leszek elérhető, kérem, hogy délután, inkább este keressenek.
  3. Az előttünk álló héten, szombaton van március 25-e, vagyis Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe. Ünnepi szentmisénk reggel 8-kor kezdődik majd itt, a plébániatemplomban. Mivel munkaszüneti napra esik ez az ünnep, így mindenki részt tud venni az ünnepi szentmisén. Szombaton a kápolnában tehát nem lesz szentmise.
  4. Jövő vasárnap van március hónap utolsó vasárnapja, ami többek között azt is jelenti, hogy áttérünk a nyári időszámításra, vagyis jövő szombat éjjel, vasárnap hajnalban egy órával előre kell majd állítani az órákat, tehát egy órahosszával kevesebbet pihenhetünk. Kérem, ne feledkezzünk meg az órák átállításáról, nehogy jövő vasárnap reggel 8 óra helyett 9 órára érkezzünk meg ide, a templomba, a szentmisére.
  5. Miserend (2023. 03. 20-03. 26.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: A Czike család élő és ✝ cstg. nagymise, passiópróba

SZERDA, 7.30: Trombitás Ottó ✝8. évf. nagymise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: András és Julianna ✝szülőkért, és fiuk András ✝nagymise

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

PÉNTEK, 17.00: Rózsafüzér ima

               17.30: Keresztúti ájtatosság

               18.00  Paczáriné, Zsóka ✝nagymise.

SZOMBAT, GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY FŐÜNNEPE

                 8.00: Ünnepi szentmise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

           10.00: Szentmise


2023-03-19
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás