HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. március 5-én

HIRDETÉS 2023. MÁRCIUS 05.

  1. Ma egy hete tartottuk az országos gyűjtést a katolikus iskolák javára. 74.815.- ft. gyűlt össze a hívek perselyadományából erre a célra. Összesen 75.000.- ft.-ot adtam postára a hét elején. Hálásan köszönöm meg minden jószándékú hívünk perselyadományát. Istenünk áldása kísérje életüket és családjukat.
  2. Amint talán már mindannyian tudjuk, Őszentsége, Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Magyarországon. Április 28-30 között ismét magyar földön köszönthetjük a Szentatyát. A hét közepén történt hivatalos bejelentést követően ez első döntése az volt a Püspöki Karnak, hogy országszerte imádkozzunk ezen látogatás megvalósulásáért. Éppen ezért a mai vasárnaptól kezdődően, egészen a pápalátogatás végéig vasárnaponként a szentmisék befejező áldása után közös imádságot mondunk, amit Főpásztorunk is elrendelt. Az imát követően kezdjük el énekelni a szentmise záróénekét. A pápalátogatás részleteiről, vagyis hol, mikor, hogyan lesz bármire is lehetőség, találkozás, szentmisén való részvétel, később fogják a híveket tájékoztatni. Kérek mindenkit, legyünk türelmesek ezen fontos eseménnyel kapcsolatban.
  3. Egyházmegyénk lelki napot szervez nagyböjt folyamán külön a férfiak és külön a nők számára. A férfiakat március 18-án, szombaton, a nőket pedig március 25-én, szintén szombaton várják Nyíregyházára, a Társszékesegyházba. Bővebb információt egyházmegyénk honlapján olvashatunk, találhatunk ezen két lelki napról.
  4. A püspökkari körlevéllel kapcsolatban azt szeretném hirdetni, hogy mindazok, akik tartósélelmiszert szándékoznak hozni, azok tegyék meg az előttünk álló napokban, hetekben. Hozzuk el adományainkat ide a templomba, és hagyjuk ott a hátsó padok mögött, ahogyan volt ez a korábbi időszakban is. Péntekenként és vasárnaponként lesz erre lehetőség, hiszen a többi napokon a kápolnában vannak a szentmisék.
  5. Egyházközségünk nagyböjti lelkigyakorlata a szokott időben és napokon, azaz nagyhétfőn, nagykedden és nagyszerdán, tehát április 3-án, 4-én és 5-én lesz. Lelkigyakorlatunkat Tamaskovits László atya, a nyíradonyi egyházközség plébánosa vezeti majd. Reméljük, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg lelkigyakorlatunkat.
  6. Az elmúlt hét folyamán összesen 20.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából a húsvéti virágokra, templomunk húsvéti díszítésére. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és Istenünk áldását kérem minden adakozóra.
  7. Miserend (2023. 03. 06-03. 12.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Krisztina gyógyulásáért nagymise, passiópróba

SZERDA, 7.30: A Gyera család ✝cstg. nagymise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nagymise

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

PÉNTEK, 17.00: Rózsafüzér ima

               17.30: Keresztúti ájtatosság

               18.00  Élő családért nagymise

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

SZOMBAT, 7.30: Horváth Zsuzsanna ✝-ért nagymise

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                10.00: Szentmise

8. Ma, mivel elsővasárnap van, megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, megtartjuk szentségimádásunkat, majd titokváltás lesz a szokásos formában.


2023-03-05
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás