HunEngDeuPln
háttér
 

hirdetés 2022. október 2-án

  1. Minden esztendőben az október hónap a Boldogságos Szent Szűznek szentelt időszak, amikor rózsafüzérrel köszöntjük Égi Édesanyánkat. Hétköznaponként és vasárnaponként, ahogyan tettük ezt eddig is, a szentmisék előtt közösen imádkozzuk a rózsafüzért, amelyre hívunk és várunk minél több hívünket, hogy együtt köszönthessük Máriát.
  2. Az előttünk álló héten van október hónap elsőcsütörtökje és elsőpéntekje:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig a délelőtti órákban meglátogatom egyházközségünk betegeit. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be és azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

  1. Amint már korábban is hirdettem az előttünk álló héten, szombaton, Magyarok Nagyasszonya ünnepén elzarándokolunk Szentkútra. Az autóbusz szombaton reggel 6-kor indul a templomtól, ezért kérem a zarándoktestvéreimet, hogy 3/4-ed 6-ra jöjjünk ide a templomhoz, mert szeretnénk pontosan indulni. Természetesen van még néhány hely a buszon, ha valaki még szeretne hálát adni és a szentkúti Szűzanya közbenjárását kérni, az előttünk álló napokban még jelentkezhet a plébánián az útiköltség befizetésével, ami 7.500.- ft. Várhatóan este 6-7 (18.00-19.00) között érkezünk vissza. Mivel szombaton távol leszünk az egyházközségtől, így aznap csak a rózsafüzér imádságot imádkozzuk el a templomban, vagyis szentmise aznap, szombaton nem lesz.
  2. Amit már korábban is jeleztem, úgy most ismét hirdetem. Az MKPK és Főpásztorunk is arra buzdítja a híveket, hogy aki teheti, vegyen részt a népszámlálás munkájában, számlálóbiztosként. Az elvégzendő feladatról a népszámlálás honlapján és a helyi Polgármesteri Hivatalban lehet tájékozódni, a jelentkezésre pedig a helyi Polgármesteri Hivatalban nyílik lehetőség.
  3. Egyházközségünk Képviselőtestülete számára gyűlés lesz a Plébánián, amely ma délután 5-tól (17.00) kezdődik. Közös tanácskozásunkra tisztelettel hívom és várom a képviselőtestület tagjait.
  4. Miserend (2022. 10. 03-10. 09):

PLÉBÁNIATEMPLOM (BOCSKAI U.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD,17.30: Krisztina gyógyulásért nm.

SZERDA, 7.30: Julianna élőért nm.

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: A rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: Rózsafüzér ima

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise

  1. Ma, mivel elsővasárnap van, így megáldom a rózsafüzér-társulatunk titkait, megtartjuk szentségimádásunkat és azt követően titokváltás lesz.

2022-10-02
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás