HunEngDeuPln
háttér
 

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Budapest, 2020. szeptember 13-20.

Az előttünk álló hónapok elsővasárnapjaival és a szentségimádásokkal kapcsolatban szeretném a következőket hirdetni:

  • Az Eukarisztikus Kongresszusra készülve, az elsővasárnapi, reggel 8-kor kezdődő szentmisék szentbeszédei, homíliái az Oltáriszentségről szólnak majd, vagyis egy prédikáció-sorozatot indítunk el erről a misztériumról. Ugyanakkor szentségimádási kilenceddel is szeretnénk ráhangolódni erre a fontos eseményre, azaz októbertől jövő év júniusáig.
  • A Szentségimádás célja az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus imádása, dicsőítése. A módját tekintve pedig egy kicsit eltér majd a korábbiaktól, hiszen fontosabb szerepet kap majd a rövidebb ima és az elcsendesülés. Mindezt kiegészítjük azzal, hogy a Templom hajójában a fényeket lekapcsoljuk és csak a szentélyben világít majd a lámpa, a szentségmutató a főoltáron marad és a kivetítőnkön is láthatóak lesznek olyan képek és imák, amelyek az elmélyülést, a dicsőítést segítik.
  • Az első alkalommal, tehát jövő vasárnap jó magam fogom végezni az egész szentségimádást, míg novembertől különböző személyek, csoportok bekapcsolódása is lehetséges.
  • Az elsővasárnapi, reggel 8-kor kezdődő misék elején kenyeret áldunk majd meg, ahogyan tettük ezt, a ma két hete bemutatott ünnepi szertartásunk elején is. Ezzel szeretnénk az Oltáriszentség Agapé, azaz a Szeretet-lakoma jellegét is előtérbe állítani azért, hogy mindenki tudjon legalább a megáldott kegyér formájában részesülni abból az eledelből, ami lelkünket-testünket táplálja.
  • Éppen ezért, szeretném most, itt az alkalmat megragadni és meghívni az egyházközség tagjait arra az Agapéra, amelyet október 19-én, szombaton, tegnaphoz három hétre, szeretnénk megrendezni. Elhelyeztünk egy jelentkezési lapot hátul az újságos blokknál pontosan azért, hogy felmérjük, nagyjából mennyi emberről van, lehet szó. Kérem tehát azokat, akik szeretnék közösen eltölteni ezt a szombat kora délutántól estébe nyúló néhány órát, azok iratkozzanak fel erre a papírra. Természetesen minderről bővebben mához két hétre, október 13-án fogom a Híveket tájékoztatni.
  • Összegezve tehát, ebben a hónapban szentkúti zarándoklaton, és egy hálaadó szentmisén vehettünk részt, jövő hónapban a szentségimádáson túl egyházközségi Agapén tölthetünk el közösen egy kis időt, novemberben a szentségimádás mellett kulturális program lesz Templomunkban, végül decemberben szintén a szentségimádást követően az advent hangulata, a lelkigyakorlat kegyelmi jellege és Karácsony ünnepének öröme segíti a Híveket az eukarisztikus Jézussal való mélyebb, meghittebb találkozásra. Várunk tehát mindenkit ezekre a testet-lelket átjáró, megújító programokra.

2019-09-29
Szerző: Dr. Lipták József plébános
NEK2020
facebook email nyomtatás

Kapcsolódó videó