HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020. augusztus 9-én

  1. Amint már korábban is hirdettem, egyházközségünk hálaadó szentkúti zarándoklata jövő szombaton, azaz augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén lett volna. Sajnos a hatósági rendelkezések a szentkúti Nagyboldogasszony főbúcsú és körmenet megtartását nem teszik lehetővé, ezért arra kérik a buszos zarándokcsoportokat, hogy más időpontban jöjjenek. Ez pedig azt jelenti, hogy mi sem tudunk részt venni ezen a búcsúi ünnepen. Természetesen a már befizetett útiköltséget mindenkinek visszaadjuk, és ha lesz rá igény más időpontban megyünk majd el.
  2. Amint már az előbb is mondottam, szombaton van augusztus 15-e, Nagyboldogasszony főünnepe, amely kötelező, parancsolt ünnep, vagyis minden katolikus számára súlyos, halálos bűn terhe alatt kötelező a szentmisén való részvétel. Mivel munkaszüneti nap, így ünnepi miserendet tartunk, vagyis a szentmisék aznap reggel 8-kor és délelőtt 10-kor kezdődnek, itt a Plébániatemplomban. A Kápolnában ezen a napon nem lesz szentmise.
  3. Az előttünk álló héten, augusztus 10. és augusztus 13. között, tehát hétfőtől csütörtökig távol leszek a plébániától. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Az előttünk álló hét folyamán, csütörtökkel bezárólag hétköznaponként a szentmisék elmaradnak, csak reggelenként lesz közös rózsafüzér ima, amely minden hétköznap reggel ? 8-kor (7.30) kezdődik.

- Csütörtökön délután, este érkezek haza, így távollétem alatt a plébániai ügyintézés is szünetel.

- Bízom benne, hogy semmi rendkívüli esemény nem történik, amíg távol leszek.

- Ha betegeket kellene megáldoztatni, esetleg nagyon sürgős esetben ellátni a betegek szentségével, kérem, hogy egyházközségünk akolitusát, Varga Sándort keressék. Elérhetősége a templomi hirdetőtáblán megtalálható. Kérem a Hívek megértését.

  1. A hét folyamán nagytakarítás volt a Plébánia épületében. Szeretném megköszönni azoknak az asszonyoknak a munkáját és segítségét, akik akár egyik akár másik vagy mindkét napon szívesen segítettek ezekben a munkálatokban. Isten áldása kísérje mindannyiul életét és családját.
  2. Miserend (2020. 08. 10-08. 16):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 7.30: Rózsafüzér ima

SZERDA, 7.30: Rózsafüzér ima

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Rózsafüzér ima

PÉNTEK, 7.30: Egy szándékra nm.

SZOMBAT, NAGYBOLDOGASSZONY FŐÜNNEPE

                8.00: Szentmise; 10.00: Szentmise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise; 10.00: Szentmise; Kápolna, 19.00: Szentmise


2020-08-09
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás