HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020 november 22-én

  1. Jövő vasárnap van advent 1. vasárnapja. Ezzel a vasárnappal megkezdődik az új egyházi év. Az adventi időszakkal kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- Az adventi időszaknak kettős jellege van. Egyrészt felkészít Karácsony ünnepére, másrészt pedig ráirányítja figyelmünket Krisztus második eljövetelére.

- Az adventi időszak liturgikus színe a lila, a viola, éppen ezért - néhány kivételtől eltekintve ? az adventi időszak folyamán szentmiséinket viola színű miseruhában mutatjuk be, ami egyben a bűnbánat színe is.

- A liturgia is egy kissé módosul, ami azt jelenti, hogy az adventi időszakban nincs dicsőség a vasárnapi szentmisékben, sőt az orgona kíséret is változik, mert a válaszos zsoltárt, az alleluját és a Miatyánkot orgona kíséret nélkül énekeljük.

- Az adventi időszakot és Karácsony ünnepét is - nagy valószínűséggel - más módon, más formában ünnepeljük majd meg a korábbi évekhez képest.

- Ez pedig azt is jelenti, hogy az idei év adventi időszakában nem lesz lelkigyakorlat, és az adventi vasárnapokon is egyszerűbb formában gyújtjuk majd meg a templomi koszorún a gyertyákat.

- Továbbá, Templomunkat ugyan ünneplőbe öltöztetjük Karácsonykor, de sokkal visszafogottabban, mint az elmúlt néhány esztendőben. Aki úgy érzi, hogy ehhez szeretne adománnyal is hozzájárulni, azt szívesen fogadjuk.

- Az előttünk álló héten még a Kápolnában mutatjuk be a köznapi szentmiséket, de advent 1. vasárnapját követően már a Plébániatemplomban misézünk, hiszen elkezdődnek a hajnali szentmisék. Erről bővebben a jövő vasárnap fogom tájékoztatni a Kedves Híveket.

- Természetesen a fentiek csak akkor érvényesek, ha más egyházi vagy világi rendelkezés nem lép életbe, nem lép hatályba.

- Ismételten kérem a Hívektől, hogy az esetleges módosulásokról, változásokról, a templomi hirdetőtáblán vagy a honlapunkon tájékozódjanak, ott olvashatnak.

  1. Miserend (2020. 11. 23-11.29):

KÁPOLNA (Wesselényi u.)

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Magdolna gyógyulásáért nm

SZERDA, 7.30: A Simon család élő és ✝ cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Élő családért nm.

PÉNTEK, 7.30: Katalin élőért és a Valu meg a Nyeste csal. élő és ✝ cstg. nm.

SZOMBAT, 7.30: Béla ✝ áldozópapért nm.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u.)

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise


2020-11-22
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás