HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020 október 11-én

  1. Jövő vasárnap van a missziók vasárnapja, ami azt is jelenti, hogy Egyházunk ekkor tartja a szokásos, országos gyűjtést a missziók javára. Kérem a Híveket, hogy jövő vasárnap így adakozzunk minden szentmisén a perselybe.
  2. Nemsokára megérkezünk Mindenszentek ünnepéhez. Ezen az ünnepen Egyházunk megáldja, megszenteli az újonnan elkészült, vagy felújított síremlékeket. Kérem a hozzátartozókat, rokonokat, hogy jelezzék a plébánián az előttünk álló napokban, akik szeretnék megáldatni, megszenteltetni elhunyt szerettüknek a síremlékét.
  3. Az előttünk álló időszakkal kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni a Kedves Híveket:

- Jövő vasárnaptól, azaz október 18-tól kezdődően vasárnaponként a Plébániatemplomban fogjuk bemutatni a szentmiséket.

- Ahogyan azt az elmúlt vasárnap is már hirdettem 3 szentmisét mutatunk be, reggel 8.00-kor, délelőtt 10.00-kor, és este 6-kor (18.00). A Kápolnában vasárnaponként az előttünk álló időszakban nem lesz szentmise.

- Mivel Templomunk belseje kicsi, így az alábbiak betartását kérjük a helybeli, és az ide érkező Hívektől:

- A vasárnap reggel 8-kor kezdődő misére a helybeli, idősebb Híveinket várjuk, ha vannak kísérőik, velük együtt őket is.

- A vasárnap délelőtt 10-kor kezdődő szentmisére elsősorban az itt pihenő vendégeinket várjuk, a helyi hívek közül keveset.

- A vasárnap este 6-kor (18.00) kezdődő szentmisére pedig a fiatalabbakat, fiatalabb családokat várjuk.

- A szájmaszk használata kötelező a Templomban, így kérünk mindenkit, hogy hozzon magával saját szájmaszkot, és a belépés előtt vegyük fel.

- Az ajtóban kézfertőtlenítés történik majd, ám aki szeretne, hozzon magával saját kézfertőtlenítőt.

- Híveink elosztása és a Templomba történő belépés megkönnyítése érdekében 3 különböző színű laminált belépőkártyát készítünk. A piros a reggel 8-kor, a fehér a délelőtt 10-kor, a zöld pedig az este 6-kor (18.00) kezdődő szentmisékre szól.

- A Templom ajtóban segítők állnak majd, egyházközségünk Képviselői, akik ha szükséges elvégzik a kézfertőtlenítést és elveszik a kártyákat.

- A vasárnapi misére szóló különböző színű kártyákat előző napon, tehát szombaton fogjuk elhelyezni Templomunk előterében. Délelőtt 9 és este 6 (18.00) óra közötti időszakban lehet majd elhozni ezeket a kártyákat.

- Kérek mindenkit, hogy jöjjünk majd és annyit vigyünk el, valamint olyan színűt, amennyien jövünk az adott misére, mert így tudjuk az előírt létszámot egészségünk megóvása érdekében betartani, hiszen 50-55 személytől többen nem lehetünk egy szentmisén a távolságtartás miatt. Ha mégis többen lennénk, akkor megkérjük a későn jövőket, hogy vagy maradjanak az ajtóban, illetve a Templomon kívül, vagy jöjjenek el egy másik misére.

- Továbbá, kérem azt is, hogy vigyázzunk ezekre a kártyákra, ne hagyjuk el, ne hagyjuk otthon, figyeljünk arra is, hogy a megfelelő színűt válasszuk ki.

- A templomi padokba ülőpárnákat helyezünk el, amelyek mutatják majd azt, hogy hol kell helyet foglalnunk. Kérek mindenkit, ide üljünk le és ne vigyük ide-oda a párnákat.

- Mindezek a szabályok azért vannak, hogy hitünk gyakorlása, a misén való részvétel ne veszélyeztesse egészségünket, és ebben a járványhelyzetben is méltóan tudjunk ünnepelni Üdvözítőnk társaságában.

- Összességében, próbáltunk olyan megoldást találni, ami kevésbé korlátoz bennünket hitünk megvallásában, de nem veszélyezteti egészségünket.

- Természetesen alkalmazkodás nélkül mindez nem lehetséges, kérek tehát mindenkit, hogy figyeljünk egymásra és magunkra is, és ne önkényeskedjünk.

  1. Miserend (2020. 10. 12-10. 18):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: ✝ Lászlóért nm.

SZERDA, 7.30: Hálaadómise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: A fiatalokért nm.

PÉNTEK, 7.30: ✝ Szülőkért és ✝ cstg. nm.

SZOMBAT, 7.30: Élő családért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise

                   18.00: Szentmise


2020-10-11
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás