HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020 október 4-én

  1. Az előttünk álló időszakkal kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni a Kedves Híveket:

- Tegnap múlt egy hete Egyházközségünk Képviselőivel telefonon egyeztettünk arról, hogy mikor és hogyan történjen meg a szentmisék bemutatása a Templomban, mikor és hogyan költözzünk vissza a Templomba.   

- Abban mindannyian egyetértettünk és megállapodtunk, hogy egészségünk megőrzése, megóvása érdekében a legbiztonságosabb az mindenkinek, főleg az idősebb korosztálynak, ha a szentmiséket a szabadban végezzük el. Éppen ezért amíg lehet, és az időjárás megengedi, szabadtéri miséket tartunk.

- Október hónap folyamán, vagyis e hónap közepén, legkésőbb a végén szeretnénk a vasárnapi miséket már a Templomban bemutatni, feltéve, ha addig más világi és egyházi rendelkezés nem lép életbe.

- Arról is beszélgettünk a Képviselőkkel, milyen módon, vagyis hogyan történjen meg a Hívek elosztása a vasárnapi misékre. Az elosztás módja alakulóban van. Erről jövő vasárnap fogom bővebben tájékoztatni a Híveket.

- Az elmúlt néhány vasárnap egyértelművé, sőt biztossá tette, hogy három szentmise bemutatása elegendő vasárnaponként, és mindhárom szentmisét a Templomban végezzük majd el. Már most kérem a Híveket, hogy alkalmazkodjunk ehhez a számunkra is szokatlan, nagyon furcsa helyzethez, mert olyan döntés nincs, ami mindenkinek megfelel.

- Éppen ezért, ismételten kérem, hogy alkalmazkodjunk egymáshoz, főleg az idősebbekhez. Azt is kérem, hogy ne önkényeskedjünk, ne elégedetlenkedjünk, és főleg ne szítsuk a feszültséget, mert az sehová sem vezet.

- Nem szeretném, ha megtörténne az az eset, ami nem túl messze tőlünk már megtörtént, vagyishogy bezártak egy Római Katolikus Templomot, mert a sekrestyés és családja megfertőződött, így ott egy jó darabig nem lesz szentmise. Alkalmazkodjunk, és ne kritizáljunk, főleg ne lázítsunk. Higgyük el és fogadjuk el, hogy a jószándék és az egymás iránt érzett felelőség vezet döntéseinkben, nem pedig a kényelem és a komfort keresése, most nem erről szól hitünk megvallása.

- Összeségében, jövő vasárnap bővebben fogom tájékoztatni a Híveket a Templomban bemutatandó vasárnapi szentmisék módjáról, hogyanjáról. Ismételten kérem mindenkitől a megértést és a türelmet.

  1. Minden esztendőben az október hónap a Boldogságos Szent Szűznek szentelt időszak, amikor rózsafüzérrel köszöntjük Égi Édesanyánkat. Hétköznaponként és vasárnaponként, ahogyan tettük ezt eddig is, a szentmisék előtt közösen imádkozzuk a rózsafüzért, amelyre hívunk és várunk minél több Hívünket, hogy együtt köszönthessük Máriát.
  2. Miserend (2020. 10. 05-10. 11):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: ✝Péterért nm.

SZERDA, 7.30: ✝Máriáért nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: ✝Juliannáért nm.

PÉNTEK, 7.30: ✝Péterért nm.

SZOMBAT, 7.30: ✝Sándorért nm.

VASÁRNAP: 10.00: Szabadtéri szentmise, Közösségi Házunk belső udvarán


2020-10-04
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás