HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. december 12-én

  1. Ismételten szeretném megköszönni kedves híveink közül azoknak a fáradtságát és áldozatát, akik a jelen helyzet ellenére is részt vettek a hét folyamán a hajnali szentmiséken. Hála Istennek szép számmal voltunk, többnyire újból 30-40 fő közötti létszámot számolhattunk meg naponta a hajnali miséken. Továbbra is hívjuk és várjuk híveinket a hajnali szentmisékre. Bízunk benne, hogy lesz még erre lehetőség az előttünk álló adventi időszakban.
  2. Egyházközségünkben karácsony előtt a betegek gyóntatása, áldoztatása advent utolsó hetében lesz, advent 4-dik vasárnapját követően. Csak azokat a betegeket fogom felkeresni, akiknek a rokonsága, vagy ő maga kéri, és akár személyesen, akár telefonon egyeztetünk a betegellátásról. Kérem a rokonokat, hogy az előttünk álló hét folyamán keressenek és egyeztessünk az esetleges betegellátásról, feltéve, ha addig semmilyen intézkedés nem lép életbe.
  3. A hét folyamán összesen 26.000.- ft.- gyűlt össze híveink adományából a karácsonyi virágokra, templomunk karácsonyi díszítésére. Hálával köszönöm meg mindenkinek az adományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra. Továbbra is várjuk a kedves testvérek adományait erre a célra is.
  4. Már ma egy hete is tettem említést arról, hogy az előttünk álló szinódus egyházmegyei szakaszában vagyunk, ahol az egyes egyházközségekben működő csoportok, egy-egy korosztály közös megbeszélése alapján töltünk ki olyan kérdőívet, amire a válaszokat az adott korosztály adja. Az előttünk álló héten, szombaton, délután 2-re (14.00) várom a középkorúakat, férfiakat, nőket, házaspárokat, egyedülállókat erre a közös megbeszélésre, ide a templomba.
  5. Ugyanakkor elhelyeztem hátul, az újságos blokkon az egyének számára szóló kérdőíveket is. Aki szeretné ezt is kitölteni, kérem, vigyen belőle és miután kitöltötte, küldje vissza a kérdőíven található postacímre, vagy hozza vissza ide a templomba, és helyezze a gyóntatófülkében lévő asztalra, mert ezeket összesíteni kell és visszajuttatni az egyházmegyei központba. Kérem tehát azokat, akik ide fogják visszahozni, hogy minél előbb, karácsony ünnepéig, de legkésőbb vízkeresztig helyezzék a gyóntatófülke asztalára ezeket a kitöltött kérdőíveket. Ha kevés lenne a kérdőív, akkor majd pótoljuk.
  6. Miserend (2021. 12. 13-12. 19.):

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

KEDD, 6.00: ✝ Keresztszülőkért nm.

SZERDA, 6.00: Beteg édesanyáért és családjáért nm.

CSÜTÖRTÖK, 6.00: ✝ Szülőkért és ✝ cstg. nm.

PÉNTEK, 6.00: Élő családért nm.

SZOMBAT, 6.00: Gyermek gyógyulásáért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise  

                  10.00: Szentmise

 


2021-12-12
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás