HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. december 5-én

  1. Mindenek előtt szeretném megköszönni a kedves hívek közül azoknak a fáradtságát és áldozatát, akik a jelen helyzet ellenére is részt vettek a hét folyamán a hajnali szentmiséken. Hála Istennek szép számmal voltunk, többnyire 30-40 fő közötti létszámot számolhattunk meg naponta a hajnali miséken. Továbbra is hívjuk és várjuk híveinket a hajnali szentmisékre addig, amíg van, lesz erre lehetőség az előttünk álló adventi időszakban.
  2. Korábban már hirdettem, hogy erre a bizonytalan helyzetre, a vírushelyzetre tekintettel ebben az évben is sajnos elmarad adventi lelkigyakorlatunk. Ez pedig azt is jelenti, hogy csak jó magam fogok gyóntatni a vasárnapi misék előtt, és ha szükséges, a misék után is, készülve Karácsony ünnepére. Ezt már most jelzem a híveknek azért, hogy akinek bármilyen okból kifolyólag ez a lehetőség, ez a mód nem felel meg, kérem, hogy máshol végezze el a karácsonyi gyónását addig, amig van erre lehetőség. Ne ünnepeljük Karácsonyt anélkül, hogy szentgyónásunkat ne végeztük volna el.
  3. Az elmúlt hét folyamán összesen 230.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Baricsa Lajosné, Dr. Joó Zoltánné, valamint két olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Közülük az egyik család készíttette el az előtető homlokzatán található emléktáblát. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját.
  4. A hét folyamán összesen 29.000.- ft.- gyűlt össze a hívek adományából a karácsonyi virágokra, templomunk karácsonyi díszítésére. Szintén hálával köszönöm meg mindenkinek az adományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra. Továbbra is várjuk a kedves testvérek adományait erre a célra is.
  5. Ma két hete már tettem említést arról, hogy az előttünk álló szinódus egyházmegyei szakaszában vagyunk, ahol az egyes egyházközségekben működő csoportok közös megbeszélése alapján töltünk ki olyan kérdőívet, amire a válaszokat egy-egy csoport, most ez a két csoport adja. Az előttünk álló héten, pénteken, délután 2-re (14.00) várom a bibliakör és a rózsafüzértársulat tagjait erre a közös megbeszélésre, ide a templomba. Ezen csoportok tagjait tehát tisztelettel hívom és várom.
  6. Miserend (2021. 12. 06-12. 12.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 6.00: ✝Ferencért valamint élő és ✝ cstg. nm.

SZERDA, SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS FŐÜNNEPE

               6.00: András és Margit ✝ szülőkért és ✝ cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 6.00: Élő családért nm.

PÉNTEK, 6.00: Élő családért nm.

SZOMBAT, 6.00: Élő családért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise; 10.00: Szentmise

  1. Most pedig, mivel elsővasárnap van, megáldom a rózsafüzér-társulati titkokat, elvégezzük szokott formában szentségimádásunkat, majd pedig titokváltás következik.

2021-12-05
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás