HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. december 26-án

HIRDETÉS 2021. DECEMBER 26.

 

  1. Mindenek előtt szeretném megköszönni híveink közül mindazoknak a fáradtságát és áldozatát, akik még a hét folyamán, a hét elején is, sőt az egész adventi időszakban részt vettek a hajnali szentmiséken. Az utolsó hajnali szentmisét értük mutattam be. Istenünk áldása kísérje életüket és családjukat.
  2. Hasonlóan az előzőhöz, szeretnék köszönetet mondani mindazoknak a férfiaknak és asszonyoknak, fiataloknak, fiúknak és lányoknak, akik az idei karácsony ünnepének előkészítésében, annak méltó megünneplésében a segítségünkre voltak. Köszönettel tartozunk a Makrai családnak Nyírbátorból, hiszen a főoltárunk mellett álló két nagyobb fenyő az ő adományuk, hasonlóan hálásak vagyunk a Szűcs Tüzépnek, hiszen ők szállították ide ezt a két fenyőfát, ami szintén adomány, hozzájárulás karácsony ünnepéhez. Megköszönöm tehát azt a sok jószándékot, áldozatot, munkát, fáradtságot, amelyek segítségével testben-lélekben felkészülhettünk, lelki erőt meríthettünk a Megtestesülés mélységes misztériumából. Istenünk áldása kísérje az újesztendőben is mindannyiuk életét, családját és munkáját.
  3. A hét folyamán összesen 25.000.- ft.-, az egész adventi időszak alatt pedig 110.000.- ft.- gyűlt össze a hívek adományából a karácsonyi virágokra, templomunk karácsonyi díszítésére. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra.
  4. Az elmúlt hét folyamán összesen 788.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Katonáné, Császi Erzsébet, Rózsafüzér-társulatunk, Mária Herbert, Dr. Papp Jenő valamint három olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját.
  5. Az előttünk álló héten, pénteken véget ér az idei esztendő, éppen ezért a korábbi évekhez hasonlóan, az év végi hálaadó szentmise pénteken délután 4-kor (16.00) kezdődik itt, a Plébániatemplomban, vagyis az idei évben nyilvános lesz az évvégi hálaadó szertartásunk is.
  1. Másnap, azaz szombaton van január 01-je, vagyis Újév, Szűz Mária Istenanyaságának az ünnepe, amely kötelező, parancsolt főünnep. Éppen ezért a szentmisén való részvétel súlyos, halálos bűn terhe alatt kötelező minden katolikus számára. Vasárnapi miserendet tartunk, ami azt jelenti, hogy reggel 8-kor és délelőtt 10-kor kezdődnek a szentmisék itt a Plébániatemplomban. Kérem a híveket, úgy búcsúztassuk az óévet, hogy tudjunk részt venni a másnapi szentmisék egyikén, és ne kezdjük rögtön halálos bűnnel az újesztendőt. Mivel ez a nap, ez a parancsolt főünnep egyben január hónap elsőszombatja, így az ilyenkor esedékes szentmisét egy héttel később végezzük majd el.
  2. Már most jelzem a kedves híveknek egyrészt azt, hogy mivel az adventi időszak véget ért, így a köznapi szentmisék már a szokott időpontokban fognak kezdődni, másrészt pedig azt is, hogy az előttünk álló időszakban a köznapi szentmiséket is itt, a Plébániatemplomban mutatjuk majd be, ahogyan volt ez adventben. Ezért kérem, hogy aki köznaponként részt vesz a szentmiséken, hozzon magával ide, a Plébániatemplomba továbbra is szájmaszkot.
  3. Jövő vasárnap van január hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise végén megáldom a rózsafüzér-társulati titkokat, elvégezzük szentségimádásunkat, majd pedig titokváltás lesz a szokott formában.
  1. Miserend (2021. 12. 27-2022. 01. 02.):

 

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: ✝ Béla áldozópapért nm.

SZERDA, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: A Molnár család ✝ cstg. nm.

PÉNTEK, 16.00: Évvégi hálaadó szentmise ✝ Mária 19. évf. nm.

SZOMBAT, ÚJÉV, SZŰZ MÁRIA ISTENANYASÁGÁNAK FŐÜNNEPE

                 8.00: Szentmise

                10.00: Szentmise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás

                  10.00: Szentmise


2021-12-26
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás