HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. november 28-án

  1. Az elmúlt vasárnap volt az Országos Karitász-gyűjtés. Összesen 61.170.- ft. gyűlt össze a Hívek perselyadományából erre a célra. Ennek az összegnek egy részét, 25.000.- ft-ot továbbítottunk a Püspöki Hivatalhoz, a másik része pedig itt, helyben maradt karitatív célokra. Hálásan köszönöm meg mindenkinek a perselyadományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra.
  2. Az idei évben is tervezi városunk a közös, adventi gyertyagyújtást a városi adventi koszorún. A tervek szerint a mai napon a város vezetése, míg a többi vasárnapokon, a református, a görögkatolikus és a római katolikus lelkipásztorok imádkoznak a gyertyák meggyújtása előtt. A mai napon és a többi vasárnapokon délután 5-kor (17.00) kezdődik ez a program, a szokott helyen, a Művelődési Központ előtti téren.
  3. A holnapi nappal megkezdődnek az adventi hétköznapok, amelyekhez hozzá tartoznak a hajnali szentmisék, vagyis a roráte misék. Ezek a szentmisék hétköznaponként, hétfő kivételével, reggel 6-kor kezdődnek, itt a Plébániatemplomban, vagyis hétköznaponként egyenlőre nem lesz szentmise a Kápolnában, hanem visszaköltözünk ide, a templomba. A holnapi napon a rózsafüzér ima még a kápolnában lesz, de keddtől kezdődően már itt, a plébániatemplomban misézünk. Természetesen mindenkit hívunk és várunk ezekre a szentmisékre, a korábbi évekhez hasonlóan. A hajnali misék végén, az áldás előtt elimádkozzuk közösen az Úr Angyala imádságunkat. A rózsafüzért pedig a szentmise után mondjuk el.
  4. Az elmúlt hét folyamán összesen 340.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Kígyós Lajosné, Orosz Miklós, valamint négy olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját. 
  1. Az előttünk álló héten van december hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön, pénteken és szombaton is a szentmisék reggel 6-kor kezdődnek. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig meglátogatom egyházközségünk azon betegeit, akiknél ez lehetséges a vírushelyzetre való tekintettel. A reggeli szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be, azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van december hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő szentmise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, majd elvégezzük szentségimádásunkat, azt követően pedig titokcsere lesz.
  2. Már most jelzem a kedves híveknek, hogy hála Istennek erre az évre mindösszesen néhány nap, hely, lehetőség van szentmiséket előjegyeztetni, beíratni, mert ez az év már majdnem betelt, vagyis aki szeretne misét mondatni, annak nagy valószínűséggel csak a jövő éveben, 2022-ben nyílik erre lehetősége.
  3. Miserend (2021. 11. 29-12. 05.):

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

KEDD, 6.00: Terézia és Imre ✝ szülőkért nm.

SZERDA, 6.00: Élő családért nm.

CSÜTÖRTÖK, 6.00: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 6.00: A rózsafüzértársulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 6.00: A tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise  

                 10.00: Szentmise


2021-11-28
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás