HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. június 6-án

  1. Az elmúlt vasárnap, vagyis ma egy hete a Szentföld javára gyűjtöttünk. Összesen 102.380.- ft. gyűlt össze a hívek adományából erre a célra, amit a hét elején adtam postára. Megköszönöm mindenkinek a perselyadományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra.
  2. Az M.K.P.K. és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa arra kér bennünket, hogy a mai nap folyamán, vagyis Úrnapja Ünnepén egyrész szólaljanak meg templomainkban a harangok a világjárványban elhunytakért, másrészt pedig imádkozzunk is értük a templomi szertartások alkalmával. Éppen ezért a 8-kor kezdődő mise után templomunk haragjai ezért fognak megszólalni, valamint ma, mindkét szentmise végén a Bíboros atya imája helyett imádkozunk egy másik imát erre a célra, ami természetesen a kivetítőn láthatunk és olvashatunk. Ugyanakkor legyen ez a kis megemlékezés hálaadás is egyben azért, hogy mi megmaradtunk és új életet kezdhetünk.
  3. Az előttünk álló héten, pénteken van Jézus Szentséges Szívének a főünnepe. Az ünnepi szentmise a szokott időben, azaz este 6-kor (18.00) kezdődik, vagyis pénteken csak ez az egy szentmise lesz templomunkban.
  4. Szeretném a kedves híveknek jelezni már most, hogy Egyházközségünk templombúcsúi ünnepét június 27-én, azaz mához három hétre tartjuk. Kérek mindenkit, úgy intézzük dolgainkat, hogy tudjunk itt lenni, és méltóképpen tudjuk megünnepelni védőszentünk Szent László király ünnepét, hiszen ennek az egyházközségnek ez az egyik legnagyobb, legfontosabb ünnepe. Az előttünk álló vasárnapokon fogom majd bővebben tájékoztatni a kedves híveinket templombúcsúi ünnepünkről.
  5. Miserend (2021. 06. 07-06. 13.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Csirmaz Istvánné, Julianna ✝ nm.

SZERDA, 7.30: Valu Sándor ✝ 6 hetes mise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Móré Jánosné, Margit ✝ nm.

PÉNTEK, JÉZUS SZÍVE ÜNNEPE: 18.00: Ünnepi szentmise

SZOMBAT, 7.30: Szentmise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise


2021-06-06
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás