HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. május 16-án

  1. Jövő vasárnap befejeződik a húsvéti időszak, hiszen mához egy hétre van Pünkösd ünnepe. Ezzel az ünneppel bezárul a húsvéti időszak és folytatódik az évközi idő. Ebben az időszakban, vagyis a Pünkösd utáni évközi időben, vasárnaponként és hétköznaponként emlékezünk meg Üdvözítőnk értünk vállalt nagy tetteiről, valamint szentjeinkről is.
  2. Pünkösd ünnepének másnapjával kapcsolatban, az alábbiakról szeretném tájékoztatni a Kedves Híveket:

- Arról a pápai rendelkezésről tájékoztatott a Főhatóság most is, amiről már a korábbi években is hallottunk.

- Ennek az előírásnak az értelmében a Pünkösd ünnepét követő hétfő, vagyis a Pünkösdhétfő, a Szentatya rendelkezése alapján, a 2018-as évtől kezdődően a Katolikus Egyházban Mária ünnep.

- A Boldogságos Szűz Máriát, mint az Egyház Édesanyát köszöntjük. Ez az ünnep kötelező emléknap, és az ünnepi szentmisét fehér színű miseruhában mutatunk majd be holnaphoz egy hétre, azaz Pünkösdhétfőn.

  1. Jövő vasárnaptól kezdődően szentmiséinket már a Plébániatemplomban mutatjuk be, azaz visszatérünk a szokott miserendhez, vagyis vasárnaponként egyenlőre két szentmise lesz megtartva, reggel 8-kor és délelőtt 10-kor fognak a szentmisék a Plébániatemplomban kezdődni. Kérek mindenkit, hogy a zárt térben, vagyis a Templomunkban bemutatott szentmisékre is hozzuk magunkkal és vegyük fel az orrunkat és szájunkat eltakaró maszkot, a bejáratnál fertőtlenítsük a kezeinket és tartsuk meg egymástól a védőtávolságot. Éppen ezért a Templomunkban továbbra is csak minden második padban lehet majd helyet foglalni úgy, ahogyan volt ez a korábbi időszakban is. A létszám elosztása, eloszlása szempontjából kérem a híveket, hogy úgy jöjjünk el a vasárnapi misékre, ahogyan az év elején, az első hónapokban is volt. Az idősebbek és kísérőik a 8-kor kezdődő misére, a fiatalabban pedig a 10-kor kezdődő misére, hiszen 60 főnél többen nem lehetünk jelen Templomunkban a jelenlegi előírások, rendelkezések szerint.
  2. Amennyiben az ideérkező vendégek létszáma emelkedni látszik és szükséges lenne a vasárnap esti mise is, úgy a nyár folyamán a Plébániatemplomban mutatjuk be a vasárnap esti miséket is. A vasárnap este bemutatandó szentmisékről később, de időben fogom tájékoztatni a kedves híveket.
  3. Miserend (2021. 05. 17-05. 23.):

KÁPOLNA (Wesselényi u.)

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Élő családért nm.

SZERDA, 7.30: ✝ Szülőkért és ✝ cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Szentmise

PÉNTEK, 7.30: Dóró Zsigmondné, Valéria ✝ temetési mise

SZOMBAT, 7.30: Csirmaz István ✝ nm.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u.):

VASÁRNAP:   8.00: Szentmise

10.00: Szentmise

  1. Május hónap folyamán köznaponként a szentmisék után májusi litániát végzünk a Kápolnában, ahová hívunk és várunk mindenkit.

2021-05-16
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás