HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. május 23-án

HIRDETÉS 2021. MÁJUS 23, PÜNKÖSD.

  1. Holnap, Pükösdhétfőn, Máriát, mint az Egyház Édesanyját ünnepeljük, amint már ma egy hete is hirdettem. Ünnepi miserendet tartunk, tehát az ünnepi szentmisék reggel 8-kor és délelőtt 10-kor kezdődnek itt, a Plébániatemplomban.
  2. A tavalyi évben sajnos a vírushelyzet miatt elmaradt az elsőáldozás, ám ha a jelenlegi és a közel jővőbeli helyzet engedi, és lesz rá lehetőség, akkor szeretnénk ezt pótolni, az idei évben megtartani. Éppen ezért, az előttünk álló héten, szombaton reggel, délelőtt 9-re várom Közösségi Házunk hittantermébe azokat a gyerekeket, akik a tavalyi évben lettek volna elsőáldozók, majd egy órával később, tehát 10-re a szüleiket, hogy egyeztessük a szükséges tennivalókat.
  3. Az elmúlt hetek folyamán összesen 200.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek családok adakoztak: Magos József és családja, Sarudi Sándorné valamint egy olyan család, aki azt kérte, hogy nevét ne olvassuk fel itt a szentmisén. Hálásan köszönöm meg az adományukat és Isten áldását kérem életükre, családjukra.
  4. A járványügyi korlátozások miatt az idei évben elmaradt a szentföldi gyűjtés, amit jövő vasárnap fogunk pótolni. Mához egy hétre a szentföld javára fordítjuk tehát a vasárnapi szentmisék perselyadományát.
  5. Talán többen hallották a hívek közül, hogy tegnap múlt egy hete Dénes Zoltán atya meghalt. Sajnos e miatt a halál eset miatt több teendőm volt a hét folyamán, és lesz is még, hiszen az előttünk álló héten, pénteken lesz a temetése Újírázon. Kérem a híveket, aki teheti, imádkozzon az örökkévalóságba költözött paptestvérünkért, hiszen a mi esperesi kerületünknek volt hosszú időn át a tagja, és egyben helyettes esperese is. A temetési szertartásán szeretnék jó magam is részt venni.
  6. Miserend (2021. 05. 24-05. 30.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u.):

HÉTFŐ, MÁRIA, AZ EGYHÁZ ANYJA:

           8.00: Szentmise;  10.00: Szentmise

KÁPOLNA (Wesselényi u.)

KEDD, 7.30: Rózsafüzér ima

SZERDA, 7.30: Szentmise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Szentmise

PÉNTEK, 7.30: ✝ Béla áldozópapért nm.

SZOMBAT, 7.30: Szentmise

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise;   10.00: Szentmise

  1. Május hónap folyamán köznaponként a szentmisék után májusi litániát végzünk a Kápolnában, ahová hívunk és várunk mindenkit.

2021-05-23
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás