HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. március 14-én

  1. Egyházmegyénk Főpásztora, Palánki Ferenc püspök úr úgy döntött, hogy a holnapi naptól, azaz március 15-től kezdődően új rendelkezést léptet hatályba a világjárvány harmadik hullámának egyre erősödő volta, a fertőzöttek számának meredek emelkedése miatt. Ez pedig a következőt jelenti:

- A tegnapi nappal a hétköznapi, a mai naptól kezdődően pedig a vasárnapi szentmisék átmenetileg szünetelnek, tehát sem hétköznap, sem pedig vasárnap nem lehet a hívekkel együtt, nyilvános formában, a templomokban, a kápolnákban szentmisét bemutatni.

- A vasárnapi szentmisékkel kapcsolatban jelzem, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően délelőtt 10.00 órától közvetítjük a Plébániatemplomból, 2021. március 21-től, jövő vasárnaptól kezdődően egészen addig, amíg a fennálló vírushelyzetben az állami és az egyházi rendelkezésekben változás nem történik.

- A fokozódó járványveszély miatt egyenlőre, átmenetileg még a szabadban sem tartunk semmilyen szertartást, tehát az előttünk álló időszakban még a pénteki keresztúti ájtatosságot is csak közvetítjük.

- A vasárnapi szentmiseközvetítéseket és a pénteki keresztutakat egyházközségünk honlapján keresztül lehet majd elérni.

- Azokat a Híveket, akik már korábban szentmiséket írattak be, szeretném tájékoztatni arról, hogy a szentmiséket az adott napokon el tudom mondani, el tudom végezni magán misék formájában. Ha mégis úgy gondolják, hogy egy későbbi időpontban szeretnék ezeket a szentmiséket elmondatni, akkor kérem, elsősorban mobiltelefonon keressenek, és egyeztessünk az esetleges miseidőpontokról.

- A Plébániahivatalban megtalálható vagyok, de kérem a híveket, hogy előzetes telefonos egyeztetés után találkozzunk személyesen, mindezt főleg az esetleges temetések egyeztetése estében tartsuk szem előtt.

- Amennyiben lehetséges, és nem halaszthatatlan az elintézendő ügy, kérem, kerüljük a személyes találkozást addig, amíg a járványhelyzet nem fog enyhülni.

- Az előttünk álló időszakban szeretnénk, ha a híveink együtt imádkoznának úgy, ahogyan erre már volt példa a tavalyi év folyamán.

- Ez azt jelenti, hogy az előttünk álló héten, már holnap, tehát hétfő estétől kezdődően rózsafüzér imát imádkozunk használva az informatika segítségét, azaz skype-on keresztüli kapcsolatot létesítünk egymással, amihez internetre és megfelelő számítógépre, vagy telefonra, vagy más erre alkalmas eszközre van szükség.

- Természetesen van lehetőség arra is, hogy akinek nincs internet hozzáférése vagy megfelelő eszköze mindehhez, azok mobil vagy vezetékes telefonon kapcsolódjanak bele a közös esti imádságba.

- Tőlük azt kérem, hogy a mai nap folyamán, de legkésőbb hétfő délig telefonon keressenek meg és mondják meg azt a telefonszámot, amin hívni kell majd őket esténként.

- Kérem, hogy tartsuk a határidőt, mert időbe telik, amíg hozzá tudjuk rendelni az internethez, a skype-hoz ezeket a telefonszámokat, tehát legalább egy nap szükséges hozzá, csak így tudunk hétfő este kezdeni.

- Természetesen azok számára, akik telefonon kapcsolódnak majd be az esti rózsafüzér imába, a telefonhívásnak van költségvonzata is, ami havi szinten 4.500-5.000.- ft. A pontos összeget a korlátozás feloldása után kell majd a Plébániahivatalban kifizetni.

- Hétköznaponként a rózsafüzér imádság egyenlőre este 6-kor (18.00) kezdődik majd, ahová hívunk és várunk mindenkit, akik szeretnének 30-40 percet imádsággal, közösen eltölteni.

- A közös, esti rózsafüzér imához is egyházközségünk honlapján keresztül lehet majd csatlakozni, az imádság menüpontban, az on-line ima fülre kattintva.

  1. Templomunk az előttünk álló időszakban látogatható lesz. Hétköznaponként hétfőtől szombatig reggel 9 és délután 5 (17.00) között, de csak az előtérben lehet majd megállni, míg vasárnaponként délután 2 (14.00) és délután 5 (17.00) közötti időpontban be is mehetünk a Templomba és helyet foglalva a padokban imádkozhatunk, hálát adhatunk.
  2. Miserend (2021. 03. 15 - 03. 21.):

HÉTFŐ, 18.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

KEDD, Baranyai Szabolcs ✝ temetési mise

           18.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

SZERDA, Gyógyulásért nm.

           18.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

CSÜTÖRTÖK, Makó Sándor ✝ nm.

            18.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

PÉNTEK, Hálaadó mise a 70 évért

            17.00: Keresztúti ájtatosság on-line formában

            18.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

SZOMBAT, Krisztina gyógyulásáért nm.

            18.00: Közös rózsafüzér ima on-line formában, skype

VASÁRNAP: 10.00: Szentmise on-line formában


2021-03-14
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás