HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. március 7-én

  1. Ma egy hete országos gyűjtést tartottunk a katolikus iskolák javára. Ezen gyűjtés alkalmából Templomunkban 57.545.- ft. gyűlt össze a Hívek perselyadományából. A gyűjtés összegét, azaz 60.000.- ft-ot a hét elején adtam postára. Hálásan köszönöm meg mindenkinek a perselyadományát és Isten áldását kérem a jószándékú adakozókra.
  2. A hét folyamán összesen 6.000.- ft. gyűlt össze Híveink adományából a húsvéti virágokra, Templomunk húsvéti díszítésére. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és Istenünk áldását kérem minden jószándékú adakozóra.
  3. A fennálló járvánnyal, vírushelyzettel kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni a kedves híveket:

- A holnapi naptól kezdődően az állami rendelkezések szigorodnak, ám egyházmegyénk Főpásztora a korábbi rendelkezéseit erősítette meg. Ezekben egyenlőre változás még a mai nappal nincs.

- A hétköznapi szentmisék, amelyeket a Kápolnában, és a vasárnapi szentmisék, amelyeket a Plébániatemplomban mutatunk be, egyenlőre nyilvánosak.

- A keresztúti ájtatossággal kapcsolatban hirdetem, hogy az előttünk álló héten, pénteken este 5-kor kezdődik, de kizárólag on-line formában lehet bekapcsolódni, tehát közvetítjük, így a személyes részvétel nem lehetséges. Egyházközségünk honlapján keresztül lehet a közvetítést elérni, abba belekapcsolódni.

- Az erősödő járvány miatt szeretném a hívek figyelmét felhívni arra, ami már más egyházmegyékben is megtörtént; nevezetesen a nyilvános köznapi és vasárnapi szentmisék bemutatását átmenetileg felfüggesztették, vagyis csak közvetített formában, a hívek személyes jelenléte nélkül miséznek. Nálunk még nem rendeltek el ehhez hasonlót, de nem tudhatjuk, hogy mikor és hogyan változik a helyzet, ezért kérem, hogy készüljünk egyrészt az esetleges miseközvetítésekre, másrészt pedig sokkal gyakrabban látogassunk el egyházközségünk honlapjára, ahol elolvashatjuk, megismerhetjük, megtudhatjuk az esetleges változásokat.

- Ahogyan már az elmúlt héten is hirdettem, úgy most is szeretném tájékoztatni a híveket arról, hogy a vasárnapi szentmiséinket, amikor már lehetséges, a szabadban tartjuk, mutatjuk be, feltéve, ha az időjárás is engedi. Erre az idén első alkalommal virágvasárnap, azaz mához három hétre kerülhet sor. Erről később fogom a híveket tájékoztatni.

- Kérem, hogy elsősorban honlapunkról tudakozódjunk. Természetesen igyekszünk kitenni a templomi hirdetőtáblára is a változásokat. Kérjük ezért a hívek megértését, türelmét és alkalmazkodását is ehhez a nem mindennapi, igen szokatlan és nagyon furcsa helyzethez.

  1. Miserend (2021. 03. 08-03. 14.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U.)

HÉTFŐ,7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Csirmaz István ✝ temetési mise

SZERDA, 7.30: István és Erzsébet ✝ nagyszülőkért nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Élő családért nm.

PÉNTEK, 7.30: Csirmaz István ✝ nm. KERESZTÚT: 17.00: On-line formában!

SZOMBAT, 7.30: Berecz Istvánné, Ilona ✝ 6 hetes mise

PLÉBÁNIATEMPLOM (BOCSKAI U.)

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise; 10.00: Szentmise


2021-03-07
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás