HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2021. október 31-én

HIRDETÉS 2021. OKTÓBER 31.

  1. Holnap, azaz hétfőn van november 01-je, Mindenszentek főünnepe, amely kötelező, parancsolt főünnep, tehát a katolikusok számára súlyos, halálos bűn terhe alatt kötelező a szentmisén való részvétel. Ünnepi szentmiséink reggel 8-kor és délelőtt 10.00-kor kezdődnek, itt a Plébániatemplomban. A temetői szertartás pedig 15.00-kor veszi kezdetét a temetőben lévő kereszt lábánál, amit most is rövidített és egyszerűsített formában végzünk el a járvány okozta korlátozó intézkedések miatt. Előtte fél 3-tól (14.30) fogom megáldani az új síremlékeket. Kérem a rokonokat, hogy fél 3-ra jöjjenek a temető főbejáratához.
  2. Holnap után, kedden nem lesz szentmise a Kápolnában, csak reggel fél 8-kor rózsafüzér imádság.
  3. Az előttünk álló héten van november hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig meglátogatom egyházközségünk azon betegeit, akiknél ez lehetséges a vírushelyzetre való tekintettel. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ? tagjaiért mutatjuk be, azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van november hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, majd elvégezzük szentségimádásunkat, és azt követően pedig titokcsere lesz.
  2. Az elmúlt két hét folyamán összesen 275.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk külső felújítására. Az alábbi személyek, családok adakoztak: Cseri László, Magyar Márton, Holper Ambrusné valamint három olyan család, személy, akik azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a templomban, a szentmisén. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és kívánjuk, hogy Istenünk áldása kísérje továbbra is saját és szeretteik életét, munkáját.
  3. Miserend (2021. 11. 01-11. 07.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐ, MINDENSZENTEK ÜNNEPE, PARANCSOLT FŐÜNNEP

             8.00: Szentmise; 10.00: Szentmise

KÁPOLNA (Wesselényi u. 1/B):

KEDD, 7.30: Rózsafüzér ima

SZERDA, 7.30: Hálaadó mise

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: A Rózsafüzértársulat élő és ? tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: A tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise;   10.00: Szentmise

  1. Esperesi gyűlés, szerdán, november 03-án, Berettyóújfaluban.

2021-10-31
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás