HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. augusztus 28-án

  1. Az előttünk álló napokban veszi kezdetét az iskolai tanítás, az új iskolai tanév, éppen ezért elkezdődik a hitoktatás is. Erről bővebben később, szeptember hónap folyamán fogok majd tájékoztatást adni. Ezzel összefüggésben már most jelzem, hogy mához két hétre, azaz szeptember 11-én tartjuk meg itt, a Plébániatemplomban a templomi Veni Sancte-t, amelynek keretében kérjük a Szentlélek segítségét, kegyelmét az új iskolai tanévre, valamint megáldom diákjainkat, szüleiket, nagyszüleiket, tanáraikat a reggel 8-kor és a délelőtt 10-kor kezdődő szentmisék keretében.
  2. Az előttünk álló héten van szeptember hónap elsőcsütörtökje elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd szentségimádást végzünk erre a szándékra.

- Pénteken pedig a délelőtti órákban meglátogatom egyházközségünk betegeit. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be és azt követően elénekeljük a Jézus Szíve litániát is.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Szeretném arról tájékoztatni a híveket, hogy az előttünk álló héten, szombaton, tehát szeptember hónap elsőszombatján este lesz utolsó alkalommal az idei évben lengyel nyelvű szentmise.
  2. Jövő vasárnap van szeptember hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő szentmise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, majd megtartjuk szentségimádásunkat és azt követően lesz szokott formában a titokváltás.
  3. Házassági hirdetés:

KIRCSI LAJOS, ref. vall. Db. szül. helybeli származású nőtlen ifjú feleségül veszi GONDÁR VIOLA rk. vall. győri szül. kunszigeti származású hajadont. Hirdetve 1X. Aki bármilyen akadályt tud e párról, kérem, jelezze a Plébánián.

  1. Miserend (2022. 08. 29-09. 04):

PLÉBÁNIATEMPLOM (BOCSKAI U.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD,17.30: ✝Béla áldozópapért nm.

SZERDA, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nm.

PÉNTEK, 17.30: A rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért nm.

SZOMBAT, 7.30: Tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nm.

                  19.00: Lengyel nyelvű szentmise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U.):

VASÁRNAP: 19.00: Szentmise


2022-08-28
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás