HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. december 4-én

  1. Mindenek előtt szeretném megköszönni a kedves hívek közül azoknak a fáradtságát és áldozatát, akik részt vettek a hét folyamán a hajnali szentmiséken. Hála Istennek szép számmal voltunk, többnyire 30-40 fő közötti létszámot számolhattunk meg reggelenként a hajnali miséken. Továbbra is hívjuk és várjuk híveinket a hajnali szentmisékre az előttünk álló adventi időszakban.
  2. Az előttünk álló héten, csütörtökön van Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának a főünnepe. Ünnepi szentmisénk csütörtökön reggel 6-kor kezdődik.
  3. Ahogyan már korábban is hirdettem, karácsony méltó megünneplése érdekében lelkigyakorlatot tartunk advent folyamán, vagyis december 16-án, és 17-én, pénteken és szombaton az este kezdődő szentmisék keretében lesz a lelkigyakorlat, amelyet Sziklai Dávid atya, a derecskei egyházközség lelkipásztora tart majd. Reméljük, semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg lelkigyakorlatunkat. Erről jövő vasárnap fogom bővebben tájékoztatni a kedves híveket.
  4. Betegeink karácsony előtti gyóntatása advent utolsó hetében lesz. Éppen ezért kérem a rokonokat, hozzátartozókat, jelezzék a plébánián az előttünk álló napokban, kikhez kell elmenni gyóntatni, áldoztatni az ünnepek előtt.
  5. Az elmúlt hét folyamán összesen 21.000.- ft.- gyűlt össze a hívek adományából a karácsonyi virágokra, templomunk karácsonyi díszítésére. Hálásan köszönöm meg mindenkinek az adományát és Isten áldását kérem minden jó szándékú adakozóra. Továbbra is várjuk a kedves testvérek adományait erre a célra.
  6. Szeretném tájékoztatni a híveket arról, hogy pénteken múlt egy hete kapcsoltuk be itt, a templomban a fűtést. A gáz árától, a fizetendő összegtől függően igyekszünk 10 fokot tartani a templom belsejében. Reméljük, hogy ez a hőmérséklet tartható lesz a későbbiekben is.
  7. Miserend (2022. 12. 05-12. 11.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 6.00: Krisztina gyógyulásáért nagymise.

SZERDA, 6.00: ✝Ferencért és élő Gabrielláért nagymise.

CSÜTÖRTÖK, SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS FŐÜNNEPE

                      6.00: Ünnepi szentmise

PÉNTEK, 6.00: Márta gyógyulásáért nagymise

SZOMBAT, 6.00: Egy fiatal párért nagymise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise  

                   10.00: Szentmise


2022-12-04
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás