HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. július 24-én

  1. Az elmúlt hetek folyamán, az elmúlt két hónapban összesen 350.000.- ft. gyűlt össze híveink adományából templomunk felújítására. Az alábbi családok, személyek adakoztak: Csontos Erika, és két olyan család, személy, aki azt kérték, hogy nevüket ne olvassuk fel itt a szentmisén. Hálásan köszönöm meg adományukat és Isten áldását kérem rájuk és családjuk minden tagjára.
  2. Amint már ma egy hete is hirdettem, jövő vasárnap, azaz július 31-én tartja egyházmegyénk a szokásos búcsút Máriapócson. Ezzel összefüggésben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a híveket:

- Az ünnepi szentmise jövő vasárnap, július 31-én, Máriapócson délelőtt 11-kor kezdődik, amelynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz.

- A búcsúi ünnepre gyalogos zarándoklat is indul Levelek községből, előző nap, július 30-án, tehát szombat délután, este. Ehhez a gyalogos zarándoklathoz is lehet csatlakozni, ide is várnak mindenkit.

- A búcsú napján, jövő vasárnap a máriapócsi római katolikus templomban, vagyis a kistemplomban egésznapos szentségimádási lehetőséget biztosítanak mindazok számára, akik szeretnének elcsöndesülni az Oltáriszentség előtt.

- Aznap, a kora délután kezdődő litániával ér majd véget a búcsúi ünnep. Ennek a litániának a keretében nyílik lehetőség arra, hogy az ott vásárolt kegytárgyakat megszenteltessük és megáldassuk.

- Főpásztorunk tisztelettel hív és vár mindenkit erre az ünnepi alkalomra. Aki teheti, vegyen részt rajta. Bízzunk benne, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg ezt a búcsúi ünnepet.

  1. Miserend (2022. 07. 25-07. 31.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (BOCSKAI U.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD,17.30: ✝Anna nagymamáért nm.

SZERDA, 7.30: Hálaadó mise.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: ✝Béla áldozópapért nm.

PÉNTEK, 7.30: Erzsébet, Sándor és Tibor ✝nm.

SZOMBAT, 7.30: Orosz János ✝nm.

                  19.00: Lengyel nyelvű szentmise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U.)

VASÁRNAP: 19.00: Szentmise


2022-07-24
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás